Reisverzekeringen

Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van a.s.r. verzekeringen provisie. Daardoor kan je tegelijk met je boeking een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Hieronder volgt een uitleg m.b.t. de diverse mogelijkheden.


 

Annuleringsverzekering

De Kortlopende Annuleringsverzekering is er voor reizigers die zowel voor als tijdens hun reis beschermd willen zijn tegen de kosten van annulering en (bij noodgedwongen eerdere terugkeer) ongebruikte reisdagen. ?

Uitkering wordt verleend voor dat deel van de reissom dat verschuldigd blijft als de reis- of huurovereenkomst wordt geannuleerd als gevolg van een onvoorziene gebeurtenis, voorafgaand aan de vertrekdatum, tijdens de verzekeringsduur.

De verzekering dient bij voorkeur gelijktijdig met de boeking te worden gesloten. Sluit men de verzekering later dan zeven dagen na het boeken van de reis af? En moet men de reis annuleren of afbreken vanwege een ziekte of aandoening van verzekerde of zijn/haar familie in 1e of 2e graad, waarnemer of huisgenoot? En kwam die ziekte of aandoening al voor in de drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten? Dan heeft men geen recht op vergoeding van de annulerings- of afbrekingskosten.

De premie bedraagt 5,5% van de reissom. Het meeverzekeren van een waarnemer (bijv. iemand die op de huisdieren past) kost 1% van de reissom extra.

De standaard annuleringsverzekering verleent dekking voor vastgestelde onvoorziene gebeurtenissen. Wilt u ook kunnen annuleren om een reden die u zelf bepaalt, dan kunt u de Allrisk Annuleringsverzekering afsluiten. Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn. De premie voor de Allrisk bedraagt 7% van de reissom.

Over de premie moet 21% assurantiebelasting worden betaald.
Klik hier voor de voorwaarden.
naar Aanvraag Kortlopende Annuleringsverzekering >Doorlopende Annuleringsverzekering

In veel gevallen is het voordeliger een Doorlopende Annuleringsverzekering af te sluiten. Bij een reissom vanaf ca. € 1.000 p.p. is dat al het geval. Dit geldt zeker indien je meerdere keren per jaar een reis boekt. Bij een doorlopende verzekering is de premie niet meer gekoppeld aan de reissom van een bepaalde reis, maar aan een maximum te claimen bedrag per reis en per jaar. Dat maximum is € 1.500 per verzekerde per reis en € 6.000 per verzekering per jaar. In de meeste gevallen is dit ruim voldoende.
Klik hier voor de voorwaarden (n.b. Deze verzekering wordt afgesloten als onderdeel van een complete reis- en annuleringsverzekering, maar annulering kan afzonderlijk afgesloten worden).

naar Aanvraag Doorlopende Annuleringsverzekering >

 

Reisverzekering

De reisverzekering kent 3 verschillende dekkingsniveaus: Basis, Comfort en Optimaal.  Welke je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor personenhulp en een vergoeding van onvoorziene kosten. Dus als je eerder terugkeert om een verzekerde reden of noodgedwongen langer moet blijven door ziekenhuisopname, krijg je de kosten daarvoor vergoed.

Maar welke dekking is voor jou de beste keuze? Dat hangt af van de vergoeding die je wilt krijgen mocht er iets misgaan op vakantie.  
 

Basis

Voor de Basis-reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van SOS International (dag en nacht), die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage raakt kwijt, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding.

Comfort (aanbevolen)

Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal

Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt je bagage zoek, dan wordt de nieuwwaarde van de bagage vergoed wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.
 

Premies Basis Comfort Optimaal
basispremie € 0,92 € 1,02 € 2,62
bagage € 0,20 € 0,25 inclusief
geneesk. kosten € 0,45 € 0,50 inclusief
geld € 0,50 € 0,50 inclusief
rechtsbijstand € 0,15 € 0,15 inclusief
ongevallen € 0,10 € 0,15 € 0,15
hulp en huur vervoermiddel € 17,50* € 17,50* € 17,50*


De premie is per persoon per dag. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De poliskosten bedragen € 3,50. Over delen van de premie moet 21% assurantiebelasting worden betaald.
*De premie voor Hulp en Huur vervoermiddel is per vervoermiddel.

Wil je meer hulp bij het kiezen van de juiste dekking? Download dan hier de brochure Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

naar Aanvraag Kortlopende Reisverzekering >

Doorlopende Reisverzekering

Als je vaker per jaar op vakantie gaat, kan het aantrekkelijk zijn een doorlopende verzekering af te sluiten. Download hier de brochure Doorlopende Verzekering voor Reizen.


Klachtenregeling

Als u een klacht heeft m.b.t. een via ons afgesloten verzekering bij a.s.r. verzekeringen, klik dan door naar de klachtenregeling.