Over Europa Express

Europa Express is een kleinschalige reisorganisatie, gespecialiseerd in individuele treinvakanties. De heen- en terugreis is bij ons echt onderdeel van de reis. Zodra u op het eigen vertrekstation instapt, is uw vakantie begonnen.

In een enkel geval is de accommodatie vlakbij het station van aankomst, maar vaker valt er nog een stukje te overbruggen. We lossen dat op door het regelen van een transfer of het geven van businformatie. Heeft u een van onze fietsvakanties in Noordoost-Polen met huurfiets geboekt, dan staat er een fiets voor u klaar bij het station! Bij stedenreizen is het hotel dichtbij het station of bij een metro- of tramhalte.

Europa Express komt voort uit Dobrý Den Reizen. Dat is nog te merken aan de vele Oost-Europese bestemmingen. Geleidelijk zullen ook Noord-, West-, Zuid-, en Centraal-Europese bestemmingen worden toegevoegd aan het programma.

Telefonische bereikbaarheid

U kunt ons telefonisch op werkdagen bereiken van 09.00 tot 14.30 uur op 085 - 785 3820. U krijgt dan iemand aan de lijn van Het Kleine Reiscollectief (zie hieronder).
Wordt de telefoon niet opgenomen, dan zijn wij in gesprek. Spreekt u de voicemail in, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug. Na 14.30 uur zijn wij ook vaak nog aanwezig, maar in verband met andere werkzaamheden kan het zijn dat wij u niet direct te woord kunnen staan. Natuurlijk kunt u in dat geval wel een bericht inspreken.

Het Kleine Reiscollectief

Wij maken deel uit van Het Kleine Reiscollectief. Dit bestaat uit enkele kleinschalige organisaties die de krachten gebundeld hebben om een gevarieerder reisaanbod en een betere dienstverlening te kunnen bieden. Begrippen als milieubewustheid, respect en betrokkenheid spelen een grote rol bij het organiseren van onze reizen.

Zie de website van het collectief voor een overzicht van alle reizen en excursies: www.hkrc.nl
meander Kleinschalige groepswandelreizen naar bestemmingen die nog de nodige rust en ruimte weten te bieden. Albanië, Engeland, Kroatië, Noorwegen, Polen, Schotland en Slovenië.
agro natura
Agro natura is Noordoost-Polen-specialist en organiseert avontuurlijke winterreizen naar Noorwegen.
       
aarts-wandelreizen Aarts wandelreizen: kleinschalige wandelreizen, individueel of met een groep naar Portugal, Spanje en Griekenland. aarts-wandelreizen White Tailed Tours voor korte vogelexcursies. Onder leiding van een ervaren gids en vogelaar bezoekt u de mooiste vogelgebieden van Noord-Nederland.
aarts-wandelreizen Zeilen en avontuur met Klipper Najade. Voor bijzondere zeiltochten over de Waddenzee en Oostzee. Vaar mee op de 100 jaar oude klipper en ervaar rust, ruimte en natuur dichtbij huis.  

Wie krijgt u aan de lijn?

René Dool (1960). René is Ruslandkundige en kreeg bij zijn werk voor een internationale milieuorganisatie een passie voor de landschappen van en het reizen in Oost-Europa. Toen hij in 1996 de kans kreeg om in de reiswereld te gaan werken, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Na jarenlang bezig te zijn geweest met het organiseren van reizen in Oost-Europa, begon er iets te kriebelen. Om fris te blijven startte René in 2013 met Europa Express, geheel op treinreizen gericht. Want: “Er is geen mooiere manier van reizen, dan door het treinraam dromerig onbekende landschappen voorbij te zien trekken”.
 

Rikus Hulscher (1967). Rikus ging na zijn studie Mileuhygiëne aan de slag voor SNP natuurreizen. Hij werkte zowel als reisleider als op kantoor. Rikus is de Noordoost-Polen-expert. Hij heeft in het dal van de Biebrza en in Bialowieza, bij het beroemde oerbos, een uitgebreid netwerk van boerderijen en daar omheen allerlei actieve reizen uitgezet. In de winter gaat Rikus het liefst met een klein groepje naar Noorwegen. Op de Hardangervidda ben je echt ver van de buitenwereld af.


 

Marlies Rattink (1968). Marlies studeerde bosbouw/natuurbeheer in Wageningen en werkte daarna als reisleidster bij SNP natuurreizen. Vanaf 2003 runde ze Dobrý Den Reizen, samen met René Dool. Sinds 2007 heeft zij haar eigen reisorganisatie, Meander reizen, dat zich geheel toelegt op kleinschalige groepsreizen.

Zowel Marlies als Rikus waren actief betrokken bij de totstandkoming van de Vereniging van Kleinschalige Reisorgansiaties (VvKR).