Corona

Het boeken van een reis in de huidige situatie kan risicovol aanvoelen. Lees hieronder wat de risico's en zekerheden zijn bij het boeken van een reis bij Europa Express tijdens de pandemie.

Wat als ik of een reisgenoot na boeking van een reis, voor vertrek besmet raak met corona?

  • Dat risico is te verzekeren via een annuleringsverzekering. Deze verzekering dekt de annuleringskosten als u niet kunt vertrekken door ziekte, dus ook als u corona krijgt.

Wat als ik of een reisgenoot tijdens de reis besmet raak met corona?

  • Onverwachte medische kosten tijdens de reis kunt u verzekeren via een reisverzekering. Hierbij zijn vaak ook de kosten van een noodgedwongen langer verblijf of extra kosten van de terugreis (deels) verzekerd.

Wat als het reisadvies voor het bestemmingsland of de doorreislanden voor vertrek van groen/geel naar oranje/rood gaat?

  • In deze situatie kunt u de reis met beperkte kosten annuleren, maar -met het oog op een mogelijke verbetering van de situatie- niet eerder dan 14 dagen voor de vertrekdatum. De annuleringskosten blijven in dit geval -in afwijking van de standaard reisvoorwaarden- beperkt tot 15% van de reissom.

Wat als het reisadvies voor het bestemmingsland of de doorreislanden tijdens de reis van groen/geel naar oranje/rood gaat?

  • In overleg met de reiziger(s) zal Europa Express bekijken of de reis nog veilig kan worden voortgezet. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal Europa Express de reiziger helpen bij het regelen van de terugreis.

Wat als Europa Express besluit de reis niet door te laten gaan?

  • Bij annulering voor vertrek door Europa Express krijgt u binnen een week de volledige reeds betaalde reissom terug. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn wanneer door verscherpte inreisbeperkingen (bijv. bij een verplichte quarantaine die ook voor gevaccineerden geldt) de reis niet op een normale manier kan worden uitgevoerd.


Heeft u een andere vraag over dit onderwerp? Laat het weten via info@europa-express.nl