Polen: Wandelen in het Suwalski Landschapspark

> 9-daagse reis
> afstanden tussen 16 en 25 km, maar ook naar keuze
> incl. heen- en terugreis per trein
> startdatum iedere dag van april t/m oktober
> reiscode PL_WALK2

Deze wandelreis met voornamelijk rondwandelingen, speelt zich af in één van de meest schilderachtige gebieden van het Mazurische merengebied, het Suwalski landschapspark. Heuvels en dalen, kabbelende beekjes, grote zwerfkeien, wallen en heldere meren zijn de landschapsvormen die u hier aantreft, alles door gletsjers gevormd tijdens de laatste ijstijd. Geen wonder dat het gebied een beschermde status heeft gekregen. De wandelreis begint dichtbij de grens met Litouwen.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Middags vertrek per trein naar Berlijn, waar u overstapt naar Kostrzyn, in het westen van Polen. Daar stapt u op de nachttrein naar Warschau.

dag 2 ´s Ochtends komt u aan in Warschau waar u overstapt op een trein naar Suwalki, in het uiterste noordoosten van Polen. Om 12.45 uur komt u aan in Suwalki en wordt opgehaald om naar de eerste accommodatie in Wizajny te worden gebracht waar u de eerste drie nachten verblijft.

dag 3 Rondwandeling vanaf Wizajny (16 km). Wizajny ligt op een steenworp afstand van de grenzen met Litouwen en de Russische enclave van Kaliningrad. U wandelt vlak langs die grenzen.

dag 4 Rondwandeling vanaf Wizajny (25 km). Een korte transfer brengt u naar Kupowo. Van daar volgt u een prachtige en grotendeels gemarkeerde route langs beekjes en door dalen en bossen terug naar Wizajny.

dag 5 Wizajny - Bachanowo (25 km). U wandelt vandaag naar de volgende boerderij, die in het Suwalski Landschapspark ligt. Ook hier verblijft u drie nachten.

dag 6 en dag 7 De komende twee dagen maakt u rondwandelingen vanuit Bachanowo. U kunt zelf kiezen welke afstanden u wilt lopen, er zijn veel mogelijkheden en gemarkeerde routes. Wandelend over veldweggetjes en bospaden komt u langs oude schuren, houten kerkjes, 'vergeten' begraafplaatsjes en natuurlijk vele meren en beekjes.

dag 8 Na het ontbijt wordt u naar het station in Suwalki gebracht, vanwaar u de trein neemt naar Warschau. Het is mogelijk om de oude binnenstad van Warschau nog te bezoeken, voordat u om 22.00 uur de nachttrein instapt.

dag 9 In de loop van de middag keert u terug in Nederland.
 

Over het wandelen

U maakt rondwandelingen vanuit twee accommodaties met eenmaal een wandeling om van de ene naar de andere te verkassen. Veel wandelroutes zijn gemarkeerd. De bagage kunt u tegen een toeslag van de ene naar de andere boerderij laten brengen (en desgewenst kunt u dan zelf -geheel of deels- met de bagage meeliften). Het is een heuvelachtig gebied, maar echt hoog is het niet, het klimmen en dalen op de routes beprkt zich dan ook tot slechts enkele 10-tallen meters.
 

Accommodaties en maaltijden

U verblijft u op twee boerderijen waar u gastvrij onthaald zult worden. De eerste boerderij is groot, ligt aan een meer en u zult er in de zomer ook veel Poolse gasten aantreffen. De tweede boerderij is klein en ligt vlakbij een diep in het dal ingesleten beekje. U overnacht op speciale gastenkamers en maakt gebruik van dezelfde sanitaire voorzieningen als de familie des huizes. Wanneer u aan het eind van de middag arriveert, wordt er een heerlijke warme maaltijd voor u klaargemaakt. Veel ingrediënten voor de maaltijden komen van het eigen land. ´s Ochtends krijgt u een stevig ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. U kunt uw thermos- of veldfles vullen met thee of koffie. De gastfamilies spreken Pools. Vaak is er een familielid die enkele woordjes Engels, Frans (meestal een zoon of dochter) of Duits (opa en oma) spreekt. Omdat uw verblijf volledig door ons wordt geregeld en uw gastheer/-vrouw op de hoogte is van uw komst en uw exacte wensen, vormt taal geen fundamenteel probleem.
 

Prijzen (reiscode PL_WALK2)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u reist met kinderen onder 15 jaar; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2021.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 595,00
1-persoonstoeslag € 130,00
bagagevervoer per reisgezelschap van max. 4 personen € 31,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per nachttrein vanaf elk station in Nederland naar Suwalki incl. zit- en ligplaatsreserveringen (bij 2 personen een eigen 2-persoonscompartiment), alle overnachtingen, alle maaltijden vanaf avondeten dag 2 t/m lunchpakket dag 8, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de acommodaties, verblijf in Warschau of Berlijn.
BOEK DEZE REIS >