Polen: Wandelen in het Suwalski Landschapspark

> 9-daagse reis
> afstanden tussen 16 en 25 km, maar ook naar keuze
> incl. heen- en terugreis per trein
> startdatum iedere dag van april t/m september
> reiscode PL_WALK2

Deze wandelreis met voornamelijk rondwandelingen, speelt zich af in één van de meest schilderachtige gebieden van het Mazurische merengebied, het Suwalski landschapspark. Heuvels en dalen, kabbelende beekjes, grote zwerfkeien, wallen en heldere meren zijn de landschapsvormen die je hier aantreft, alles door gletsjers gevormd tijdens de laatste ijstijd. Geen wonder dat het gebied een beschermde status heeft gekregen. De wandelreis begint dichtbij de grens met Litouwen.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Ochtends vertrek per trein naar Berlijn, waar je overstapt op de Berlin-Warschau Express. De aankomst in Warschau is om 21.00 uur (als het vanuit je woonplaats haalbaar is, aankomst om 19.00 uur). Je overnacht in een hotel vlak bij het station.

dag 2 Je reist door naar het noordoosten van Polen. Omstreeks 13.00 uur kom je aan in Suwalki en wordt opgehaald om naar de eerste accommodatie in Wizajny te worden gebracht waar je de eerste drie nachten verblijft.

dag 3 Rondwandeling vanaf Wizajny (16 km). Wizajny ligt op een steenworp afstand van de grenzen met Litouwen en de Russische enclave van Kaliningrad. Je wandelt vlak langs die grenzen.

dag 4 Rondwandeling vanaf Wizajny (25 km). Een korte transfer brengt je naar Kupowo. Van daar volg je een prachtige en grotendeels gemarkeerde route langs beekjes en door dalen en bossen terug naar Wizajny.

dag 5 Wizajny - Bachanowo (25 km). Je wandelt vandaag naar de volgende boerderij, die in het Suwalski Landschapspark ligt. Ook hier verblijf je drie nachten.

dag 6 en dag 7 De komende twee dagen maak je rondwandelingen vanuit Bachanowo. Je kan zelf kiezen welke afstanden je wilt lopen, er zijn veel mogelijkheden en gemarkeerde routes. Wandelend over veldweggetjes en bospaden kom je langs oude schuren, houten kerkjes, 'vergeten' begraafplaatsjes en natuurlijk vele meren en beekjes.

dag 8 Na het ontbijt wordt je naar het station in Suwalki gebracht en reis je per trein terug naar Warschau. Na het inchecken bij het hotel heb je ruim de tijd om het bijzondere oude centrum van Warschau te gaan bekijken.

dag 9 's Ochtends stap je in de trein naar Berlijn en na een overstap daar rijd je rond 20.00 uur Nederland binnen.
 

Over het wandelen

 Je maakt rondwandelingen vanuit twee accommodaties met eenmaal een wandeling om van de ene naar de andere te verkassen. Veel wandelroutes zijn gemarkeerd. De bagage kan je tegen een toeslag van de ene naar de andere boerderij laten brengen (en desgewenst kan je dan zelf -geheel of deels- met de bagage meeliften). Het is een heuvelachtig gebied, maar echt hoog is het niet, het klimmen en dalen op de routes beperkt zich dan ook tot slechts enkele 10-tallen meters.
 

Accommodaties en maaltijden

 Je verblijft op twee boerderijen waar je gastvrij onthaald zult worden. De eerste boerderij is groot, ligt aan een meer en je zal er in de zomer ook veel Poolse gasten aantreffen. De tweede boerderij is klein en ligt vlakbij een diep in het dal ingesleten beekje. Je overnacht op speciale gastenkamers en maakt gebruik van dezelfde sanitaire voorzieningen als de familie des huizes. Wanneer je aan het eind van de middag arriveert, wordt er een heerlijke warme maaltijd voor je klaargemaakt. Veel ingrediënten voor de maaltijden komen van het eigen land. ´s Ochtends krijg je een stevig ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. Je kan je thermos- of veldfles vullen met thee of koffie. De gastfamilies spreken Pools. Vaak is er een familielid die enkele woordjes Engels, Frans (meestal een zoon of dochter) of Duits (opa en oma) spreekt. Omdat je verblijf volledig door ons wordt geregeld en de gastheer/-vrouw op de hoogte is van je komst en je exacte wensen, vormt taal geen fundamenteel probleem.
 

Prijzen (reiscode PL_WALK2)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je reist met kinderen onder 15 jaar; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m september 2024.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 815,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
bagagevervoer per reisgezelschap van max. 4 personen € 43,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland naar Suwalki incl. zitplaatsreserveringen, alle overnachtingen, alle maaltijden vanaf avondeten dag 2 t/m lunchpakket dag 8, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de accommodaties, verblijf in Berlijn.
BOEK DEZE REIS >