Wandelen in de stroomdalen van Narew en Biebrza

 
> 10-daagse reis
> afstanden tussen 12 en 28 km
> incl. heen- en terugreis per trein
> startdatum iedere dag van mei t/m september
> reiscode PL_WALK1

Deze wandelreis speelt zich af langs de rand van het zuidelijkste deel van de Biebrzamoerassen, waar de rivieren Biebrza en Narew samenstromen. Eén wandeldag voert door de moerassen zelf.
U verblijft drie nachten in Laskowiec, waar de omgeving vaak tot lang in het voorjaar onder water staat. De ondergelopen landerijen zien geel van de dotterbloemen. Op droogvallende delen drommen massa´s vogels samen. Vervolgens verblijft u vier nachten in het 25 km verderop gelegen boerendorpje Taraskowo. Taraskowo ligt hoog en droog op een moreneplateau waar kronkelende beekjes, glooiende velden, bossen en kleine idyllische dorpjes elkaar afwisselen. Vanaf de rand van het plateau heeft u een prachtig uitzicht over de dalen van Biebrza en Narew.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Middags vertrek per trein naar Berlijn, waar u overstapt naar Kostrzyn, in het westen van Polen. Daar stapt u op de nachttrein naar Warschau.
 

dag 2´s Ochtends stapt u in Warschau over op de trein naar Bialystok (aankomst ca. 10.00 uur), de grootste stad in Noordoost-Polen. In Bialystok neemt u een lokale bus voor het laatste stukje naar de eerste accommodatie in Laskowiec, gelegen in het stroomdal van het riviertje de Narew.

dag 3 Rondwandeling vanaf Laskowiec (16 of 23 km). U maakt een slinger door het dal van de Narew. De wandeling voert door natte graslanden, over uitgestrekte zandige vlaktes, waar het vee gewoon los loopt en over hoge oevers met kleine dorpjes.

dag 4 Rondwandeling vanaf Laskowiec (12 km). Op deze dag maakt u een wandeling diep het moeras in. Tussen de wilgenstruwelen kunnen elanden opduiken. Twee uitkijktorens bieden een mooi uitzicht over het eindeloze moeras.

dag 5 Laskowiec - Taraskowo (25 km). Een gevarieerde wandeling langs de oever van de Narew, over hoger gelegen uitzichtpunten en langs oude afgesneden rivierarmen leidt u via het stadje Wizna en het hoger gelegen achterland naar de accommodatie in Taraskowo, uw onderkomen voor de komende 4 nachten.

dag 6 Rondwandeling vanuit Taraskowo (20 km). Ontdek het landschap met een wandeling over kleine veldweggetjes en bospaadjes. Langs de slingerende beekjes staan nog overblijfselen van oude watermolens.

dag 7 Rondwandeling vanuit Taraskowo (22 km). Kleine dorpjes, bossen en velden. Kortom, u zoekt wederom de rust op van het Poolse platteland.

dag 8 Rondwandeling vanuit Taraskowo (28 km). Als afsluiting brengt een pittige tocht u terug naar de rand van het moreneplateau van Wizna. Genietend van het uitzicht neemt u afscheid van de Biebrzamoerassen.

dag 9 Na het ontbijt wordt u naar de bushalte gebracht voor de bus naar Bialystok (40 minuten) en reist u vervolgens per trein terug naar Warschau. In Warschau heeft u vaak nog tijd om de oude binnenstad te bezoeken. Om 22.00 uur stapt u weer op de nachttrein.

dag 10 Via Berlijn reist u terug naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.
 

Over het wandelen

U maakt rondwandelingen vanuit twee accommodaties met eenmaal een wandeling om van de ene naar de andere te verkassen. De wandelingen zijn niet zwaar en meestal in te korten. Daarom is dit ook een prima reis voor ouders met wandelgrage kinderen. De bagage kunt u tegen een toeslag van de ene naar de andere boerderij laten brengen en desgewenst kunt u dan zelf (geheel of deels) met de bagage meeliften.

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn op boerderijen bij de lokale bewoners waar u gastvrij onthaald wordt. In Taraskowo is het een biologische boerderij. U overnacht op speciale gastenkamers en maakt gebruik van dezelfde sanitaire voorzieningen als de familie des huizes. Wanneer u aan het eind van de middag arriveert, wordt er een heerlijke warme maaltijd voor u klaargemaakt. Veel ingrediënten voor de maaltijden komen van het eigen land. ´s Ochtends krijgt u een stevig ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. U kunt uw thermos- of veldfles vullen met thee of koffie. De gastfamilies spreken Pools. Vaak is er een familielid, die enkele woordjes Engels, Frans (meestal een zoon of dochter) of Duits (opa en oma) spreekt. Omdat uw verblijf volledig door ons wordt geregeld en uw gastheer/-vrouw op de hoogte is van uw komst en uw exacte wensen, vormt taal geen fundamenteel probleem.

Prijzen (reiscode PL_WALK1)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u reist met kinderen onder 15 jaar; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2022.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 645,00
1-persoonstoeslag € 125,00
bagagevervoer per reisgezelschap van max. 4 personen € 27,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per nachttrein vanaf elk station in Nederland naar Bialystok incl. zit- en ligplaatsreserveringen (bij 2 personen een eigen 2-persoonscompartiment, alle overnachtingen, alle maaltijden vanaf avondeten dag 2 t/m lunchpakket dag 9, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: Niet inbegrepen: buskaartje, Bialystok-Laskowiec (± € 2,50 p.p.), buskaartje Taraskowo-Bialystok (± € 3,50 p.p.), reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de acommodaties, verblijf in Warschau, Gdansk of Berlijn.
BOEK DEZE REIS >