Kanotrektocht Czarna Hancza en Kanaal van Augustow

> 10-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte van de reis: licht tot middelmatig
> startdatum: iedere dag van april t/m september
> reiscode PL_KANO3

Een gevarieerde kanokampeerreis die u vanuit het Nationaal Park Wigry, temidden van de Mazurische meren, via het ongetemde riviertje de Czarna Hancza, door kleinschalig boerenlandschap en de weelderige bossen van de Puszcza Augustowska leidt. Vervolgens volgt u het idyllische kanaal van Augustow met haar vele met de hand bediende sluisjes, afgewisseld door serene meren, naar de stad Augustow. Augustow staat in Polen bekend om haar kuuroorden. Na dit stadje volgt u nog een dag lang het riviertje de Netta, door moerassig en open terrein. Plaatsjes komt u langs de Netta niet meer tegen.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Middags vertrek per trein naar Berlijn, waar u overstapt naar Kostrzyn, in het westen van Polen. Daar stapt u op de nachttrein naar Warschau.
 

dag 2 ´s Ochtends vroeg komt u aan in Warschau en reist dan na een korte onderbreking door naar het noordoosten. Iets na 11.00 uur komt u aan op de bestemming en wordt vanaf daar naar de eerste accommodatie gebracht.

dag 3 Wigry - Wisoky most (17 km). ´s Ochtends wordt u met de kano naar het Wigry meer gebracht, waar u wordt afgezet bij een voormalig klooster gelegen op een schiereiland. U kanoot het riviertje de Czarna Hancza af en slaat de tent op bij een boer in de buurt van Wisoky most.

dag 4 Wisoky most - Fracki (16 km). Dwars door het uitgestrekte bosgebied van Augustow meandert de Czarna Hancza naar het zuiden. Soms zijn de oevers moerassig, dan weer rijst de kant meters hoog boven u op wanneer het riviertje zich in een voormalig rivierduin heeft gewerkt.

dag 5 Fracki - Jalowy Rog (23 km). Het bos breekt open en zo nu en dan passeert u een klein dorpje. In de hoge zandige oevers hebben zich oeverzwaluwen gevestigd.

dag 6 Jalowy Rog - Plaska (24 km). U verlaat de Czarna Hancza en vaart het kanaal van Augustow op. Onderweg passeert u vele kleine sluisjes en meren. U overnacht bij de boswachter in Plaska waar u weer even een heerlijke douche kunt nemen.

dag 7 Plaska - Augustów (24 km). De kano weer volgeladen met een verse lading proviand, kanoot u via diverse meren en het kanaal van Augustow naar de gelijknamige stad. U kampeert op een eenvoudige camping in of bij Augustow.

dag 8 Augustów - Sosnowo (24 km). U volgt het riviertje Netta door het kleinschalige boerenlandschap en het kanaal van Augustow. Ter hoogte van de sluis van Sosnowo wordt u weer opgepikt en naar Wolka Karwowska of Wolka Piaseczna teruggebracht. U overnacht weer op een heerlijke kamer.

dag 9 Na het ontbijt wordt u weer naar het station gebracht en reist u terug naar Warschau. In Warschau heeft u vaak nog genoeg tijd om een bezoek aan de oude binnenstad te brengen. Om 22.00 uur stapt u weer op de nachttrein.

dag 10 ´s Middags keert u terug in Nederland.
 

Over het kanoën

Veel kano-ervaring is niet nodig, het water in de riviertjes stroomt niet snel, maar omdat de tocht en de etappes soms lang zijn, raden wij u wel aan om vooraf enige kanotochten te maken.

Huur kampeeruitrusting

U kunt uw eigen kampeeruitrusting meenemen of huren. Een gehuurde kampeeruitrusting bestaat uit: 2-persoonstent, gasbrander, pannenset, borden en bestek. Slaapzakken, matjes en theedoeken dient u altijd zelf mee te nemen.

Accommodaties en maaltijden

De eerste en de laatste nacht, alsmede eenmaal onderweg, wanneer u nieuwe proviand krijgt, overnacht u bij gastgezinnen en wordt er voor u gekookt. De overige dagen kampeert u. Voor alle maaltijden wordt gezorgd; tijdens de kampeerdagen maakt u het eten, dat u meekrijgt, zelf klaar.

Prijzen (reiscode PL_KANO3)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u reist met kinderen onder 15 jaar; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2022.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 725,00
1-persoonstoeslag € 160,00
huur 2-persoonskampeeruitrusting € 50,00
huur 1-persoonskajaks i.p.v. 2-persoons € 60,00


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per (nacht)trein vanaf elk station in Nederland naar Grajewo/Monki incl. zit- en ligplaatsreserveringen (bij 2 personen een eigen 2-persoonscompartiment), 3 overnachtingen bij gastgezinnen, alle maaltijden vanaf avondeten dag 2 t/m lunchpakket dag 9 (tijdens kampeerdagen zelf koken), 2-pers. Canadese kano, transfers conform programma, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: sluisgelden (± € 12,50 per kano), kampeergelden (± € 10,00 p.p.), reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de acommodaties, verblijf in Warschau of Berlijn.

BOEK DEZE REIS >