Oerbos van Bialowieza

 
> 4-daagse reis
> incl. excursie met een deskundige gids in het oerbos
> startdatum: iedere dag, mooiste periode is mei t/m september
> reiscode PL_BIAL1

Onder begeleiding van een zeer deskundige lokale gids (Engels sprekend) bezoek je het laatste stukje laagland oerbos van Europa. Ook is er tijd ingeruimd om er zelfstandig wandelend of per fiets op uit te trekken. Deze korte reis is heel goed te combineren met een ander arrangement in noordoost Polen en wordt dan ook vaak als verlenging geboekt. De reis is populair onder vogelaars en natuurliefhebbers.

De Russische Tsaar vertoefde graag in Bialowieza om er te jagen en duldde niets en niemand in zijn jachtgebied. Juist daarom is dit bos aan de kapwoede van de mens ontsnapt. Bosontwikkeling is hier nauwelijks verstoord, je vindt er dan ook bomen in alle soorten en maten: staand, hangend, liggend, dood en levend. Door de grote diversiteit voelen veel vogelsoorten zich hier thuis. Zonder gids van het Nationaal Park Bialowieza mag niemand erin. De extensief beheerde bossen die het oerbos omringen zijn ook zeer de moeite waard en kunnen op eigen gelegenheid, te voet of per fiets, verkend worden.
 

Over het arrangement

Aangezien dit arrangement vaak in combinatie met een van onze andere arrangementen in noordoost Polen wordt gedaan, hebben wij de heen- en terugreis niet bij het aantal dagen meegerekend en is deze ook niet in de reissom inbegrepen. Indien je dit arrangement afzonderlijk wilt boeken, inclusief heen- en terugreis per trein,  vraag ons dan om een prijsopgave.

De reis van dag tot dag

dag 1 Aankomst bij het oerbos van Bialowieza.

dag 2 Je brengt een bezoek aan het Nationaal Park Bialowieza. Een ervaren, Engels sprekende gids neemt je 's ochtends heel vroeg (om 6.00 uur) mee diep het oorspronkelijk oerbos in. De excursie duurt vijf uur.

dag 3 Dag ter vrije besteding. Er zijn legio mogelijkheden in en rond het idyllische dorpje Bialowieza. Het omringende bosgebied dat buiten het officiële Nationale Park valt, is zeer de moeite waard. Dit is het gebied van de laatste nog in het wild levende wisenten, de Europese variant van de bizons. Je hebt een redelijke kans om een van deze giganten tegen te komen.
In het reispakket zijn enkele mooie wandel- en fietstochten opgenomen inclusief bijpassend kaartmateriaal.

dag 4 Na het ontbijt eindigt dit arrangement in Bialowieza.
 

Accommodaties en maaltijden

Het verblijf in Bialowieza is in een pension of bij particulieren nabij het pension. Het ontbijt is inbegrepen. Voor de overige maaltijden zijn in het dorp voldoende winkeltjes en restaurantjes om e.e.a. zelf te regelen.

Prijzen (reiscode PL_BIAL1)

Boek je dit arrangement voor een gezelschap van meer dan 2 personen, dan krijg je vanaf de 3e persoon een aantrekkelijke korting. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2024.

voor 1e en 2e persoon, per persoon € 249,00
vanaf 3e persoon p.p. € 135,00
1-persoonstoeslag € 160,00

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt, excursie van vijf uur met een deskundige gids in het Nationaal Park Bialowieza, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, heen- en terugreis Bialowieza, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht in Bialowieza; een fiets-, wandel- en/of kanoreis in hetzelfde gebied; verblijf in Warschau of Berlijn.

BOEK DEZE REIS >