Boerderijvakantie voor ouders en kinderen

> 11-daagse reis
> mogelijkheden voor fiets-, wandel- en kanotochtjes
> incl. heen- en terugreis per trein
> startdatum: iedere dag van half april t/m september
> reiscode PL_BIO3

Een ideale boerderijvakantie voor ouders en kinderen. Het leven op de Poolse boerderij is wel even wat anders dan in Nederland. Veel producten komen van het eigen land en de boeren kunnen daarom ook vaak goed in hun eigen levensonderhoud voorzien. ‘s Zomers worden veel producten ingemaakt en worden er voorraden aangelegd voor de winter. Wellicht mag u zelf meehelpen. De reis speelt zich af op twee verschillende boerderijen. Vanuit de boerderijen kan er gefietst en gewandeld worden. Ook behoort een kanotochtje tot de mogelijkheden.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Middags vertrek per internationale trein uit Nederland. In Duitsland reist u via Berlijn naar Kostrzyn in het westen van Polen. Daar stapt u om 23.30 uur op de directe nachttrein naar Warschau.

dag 2 Na een overstap in Warschau komt u om 10.15 uur aan in Bialystok. U stapt hier in een lokale bus voor het laatste stukje naar de eerste accommodatie in Taraskowo.

dag 3 tot dag 6 De eerste vier nachten verblijft u bij een biologische boer in Taraskowo, een gezellig boerengehucht vlakbij het zuidpuntje van de Biebrzamoerassen waar Biebrza en Narew samenstromen. Kleine beekjes doorklieven hier het glooiende landschap. Langs de boerderij stroomt een klein beekje.
In de directe omgeving zijn er fiets- en wandelmogelijkheden. Maar ook het ambachtelijke leven op de boerderij is al een hele belevenis op zich: ´s ochtends eieren rapen of meehelpen met melken van de enige koe en natuurlijk de verse melk bij het ontbijt. Van de rest wordt misschien wel witte kaas gemaakt. Jonge biggetjes lopen gewoon los over het erf. En wat dacht u van een een kanotochtje langs de kleine boerengehuchten aan de kronkelende Narew of een ritje met paard en wagen?

dag 6 tot dag 10 De volgende vier nachten verblijft u bij een biologische boer in Bartosze, op 4 km van de voormalige Oost-Pruisische stad Elk. Hier bevindt u zich midden in het Mazurische merengebied en de boerderij ligt ook aan een meer. Naast wandelen en fietsen behoort een kanotochtje ook hier tot de mogelijkheden. Een eventueel kanotochtje in Bartosze is niet standaard inbegrepen, maar dit kunt u zelf heel makkelijk regelen en afrekenen met de boer.

dag 10 De boer brengt u naar het station in Elk. U reist weer terug via Warschau en de nachttrein richting Duitsland. Wij stremmen met u af hoeveel tijd u in Warschau wilt hebben.

dag 11 Vanaf Kostrzyn reist u via Berlijn terug naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.
 

Over het wandelen, fietsen en kanoën

Er zijn voor beide accommodaties routebeschrijvingen voor wandel- en fietstochten. U kunt met openbaar vervoer naar een dichtbijgelegen stadje. Als u wilt gaan fietsen, reserveert u dan gelijk bij boeking fietsen en eventueel kinderfietsen en/of kinderzitjes.
Op beide locaties zijn een beperkt aantal kano´s beschikbaar. Er wordt van u verwacht met de boer en eventueel andere aanwezige gezinnen te overleggen wie wanneer van de kano´s gebruik kan maken.
 

Transfers

Het transferpakket omvat de transfer op dag 6 tussen de twee boerderijen tijdens het arrangement. U betaalt daarvoor een toeslag per gezelschap tot maximaal 4 personen (i.v.m. de beschikbare ruimte voor 4 personen plus bagage). Bent u met meer personen dan overleggen we eerst even met de vervoerder of het toch voor dezelfde prijs kan of dat er een toeslag (grotere auto met meer zitplaatsen) verschuldigd is.
Maar er kan ook prima met het openbaar vervoer (bus) worden gereisd. De boer in Taraskowo zet u dan op de bus en de boer in Bartosze pikt u weer op van de bushalte. Er hoeft onderweg meestal niet te worden overgestapt.
Lokale vervoertjes rond de boerderijen, bijv. naar het begin van een wandelroute of kanoroute, zijn inbegrepen in het arrangement, tenzij duidelijk anders vermeld.

Prijzen (reiscode PL_BIO3)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als 1 ouder met uitsluitend kinderen onder de 12 jaar reist; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2022.

volwassene (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 729,00
kind 12 t/m 14 jaar € 550,00
kind 4 t/m 11 jaar € 455,00
transfers plus bagagevervoer € 100,00
huurfiets € 60,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per (nacht)trein van elk station in Nederland (heen Bialystok, terug vanaf Elk) incl. zit- en ligplaatsreserveringen, alle overnachtingen, alle maaltijden, eventuele kanohuur en vervoer in Taraskowo, reispakket, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: dag 2 lokale buskaartjes Bialystok - Taraskowo, eventuele kanohuur en vervoer in Bartosze, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: extra nacht(en) op een van de accommodaties, verblijf in Warschau, Gdansk of Berlijn.
BOEK DEZE REIS >