Fietsrondtocht in de Salzkammergut

Van Salzburg naar Salzburg

> 8-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: middelmatig; 260 km fietsen in 6 dagen, heuvelachtig terrein
> startdatum: iedere dag van 27 april t/m 4 oktober 2024
> Let op: deze reis heeft naar keuze een Engels- of Duitstalige routebeschrijving
> reiscode AT_SALZ

Ten noordoosten en oosten van Salzburg strekt zich een heuvelend gebied uit met zeer vele kleine en grote meren, het Salzkammergut. Tijdens deze fietsreis fiets je van meer naar meer en passeert indrukwekkende natuur en lieflijke stadjes en dorpjes.

dag 1 ´s Ochtends vertrek uit Nederland per ICE. Aan het begin van de avond kom je aan in Salzburg. Na het inchecken bij het hotel kan je in het gezellige centrum gaan eten.

dag 2 Salzburg - Wolfgangsee (50 km)
Na het ontbijt haal je de voor je gereserveerde huurfiets op (tenzij je je eigen fiets bij je hebt) en verlaat Salzburg via Eugendorf en Thalgau. Bij de Mondsee fiets je langs de indrukwekkende 'Drakenmuur', een vlak bij het meer oprijzende berg, waar veel aan klimmen wordt gedaan. In Scharfling krijg je een prachtig zicht op de bestemming van vandaag: de Wolfgangsee (inderdaad vernoemt naar Mozart), waar je eindigt in het lieflijke St. Gilgen.

dag 3 Wolfgangsee - Traunsee (50 km)
Vandaag fiets je allereerst naar Bad Ischl, dit beroemde kuuroord was ooit de zomerresidentie van keizer Franz Joseph. Veel voorname gebouwen getuigen van dit verleden. De rijke cultuur was aanleiding om deze stad als een van de Culturele Hoofdsteden van Europa voor 2024 te kiezen.
De fietstocht vervolgt langs de rivier de Traun naar het gelijknamige meer. Het eindpunt is Altmünster.

dag 4 Traunsee - Attersee (35 km)
De Traunsee heeft wel iets van een fjord. Het wringt zich tussen de berg Traunstein en het Höllengebirge door. De etappe begint langs de Traunsee naar Gmünden, bekend om zijn keramiek en het kasteel Ort. Het is aan te raden hier even de fiets aan de kant te zetten en langs de prachtige promenade te wandelen. Vervolgens rijd je door het Aurachtal naar de Attersee.

dag 5 Attersee- Mondsee (35 km)
Je volgt de oever van de turquoise Attersee naar Unterach. Hier verlaat je dit meer en bent 2 km later al aan het volgende: de Mondsee. Je fietst door naar het gelijknamige dorp, waar je prehistorische paalwoningen kunt bezichtigen.

dag 6 Mondsee - Salzburger Seenland (45 km)
Vandaag is er eerst nog voldoende tijd om vanaf de fiets de mooie omgeving van de Mondsee te bewonderen. Daarna fiets je via de Irrsee naar het Salzburger Seenland. Voor de bierliefhebber is een tussenstop bij de brouwerij van Trumer een aanrader!

dag 7 Salzburger Seenland - Salzburg (45 km)
Een mooie dag om nog ergens in een van de vele meertjes te duiken. Geniet nog even van het prachtige landschap van het Salzkammergut, voordat je terug fietst naar Salzburg.

dag 8 Na het ontbijt stap je in de trein naar München en vandaar gaat het snel verder richting Nederland, waar je -afhankelijk van je woonplaats- aan het begin of in de loop van de avond aankomt.

 

Over het fietsen

Het zijn bij deze reis niet de afstanden die het iets zwaarder maken, maar de met enige regelmaat terugkerende klimmetjes. Een zware tocht kunnen we het niet noemen: voor iedereen die niet opziet tegen enig geaccidenteerd terrein is het heel goed te doen.
De huurfietsen zijn toerfietsen met ruim voldoende versnellingen. Ze zijn voorzien van een tas zodat je je spullen voor de dag mee kan nemen (overige bagage wordt vervoerd). Er zijn ook e-bikes beschikbaar.
Het is bij deze reis ook mogelijk om eigen fietsen in de trein mee te nemen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in hotels. Alle kamers hebben een eigen badkamer/WC. Het ontbijt is inbegrepen.

Prijzen (reiscode AT_SALZ)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je met kinderen onder 15 jaar reist; als je eigen fietsen mee wilt nemen in de trein; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2024. De prijzen zijn per persoon bij 2 personen op een 2-pers.kamer. Andere mogelijkheden op aanvraag.

vertrek 27 apr t/m 20 sep 2024 € 1.095,00
vertrek 21 sep t/m 4 okt 2024 € 995,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
bagagevervoer inbegrepen
huurfiets € 99,00
huur e-bike € 219,00


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland, incl. zitplaatsreserveringen; alle overnachtingen incl. ontbijt; veerboot over de Wolfgangsee, met fiets; digitale reisinformatie en tickets; hulp bij pech; GPS-data (indien gewenst); STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, toeristenbelasting (van € 1,- tot € 2,50 p.p.p.n.).
Uitbreidingen: langer verblijf in Salzburg.

BOEK DEZE REIS >