Fietsen langs de Donau

Van Passau naar Wenen

> 9-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: licht; 325 km fietsen in 6 dagen, vlak terrein
> vertrekdatum: iedere dag van 23 maart t/m 4 oktober 2024
> Let op: deze reis heeft naar keuze een Engels- of Duitstalige routebeschrijving (desgewenst aangevuld met gps-data, maar de route is ook goed bewegwijzerd)
> reiscode AT_DNAU

Een klassieke fietsreis langs de Donau naar Wenen. Je start in Passau en fietst vrijwel direct Oostenrijk in. Onderweg passeer je mooie dorpjes en enkele steden. Maar vooral kan je genieten van het prachtige landschap langs de rivier, met groene heuvels en wijnranken. Je fietst stroomafwaarts, helemaal tot in Wenen. Hier heb je nog een hele dag (langer verblijf mogelijk), voordat je per nachttrein terugreist naar Nederland.

dag 1 ´s Ochtends vroeg vertrek uit Nederland per ICE. Na een overstap in Frankfurt kom je omstreeks 16.30 uur aan in Passau, fraai gelegen op een landpunt tussen de Inn en de Donau. Na het inchecken bij het hotel en het ophalen van de huurfiets kan je gaan eten in het historisch centrum.

dag 2 Passau - Schlögener Schlinge (40 km)
De eerste fietsdag, door een gebied met beboste hellingen naar de zogenaamde Schlögener Schlinge, een grote slinger in de rivier. Een bezoek aan het klooster van Engelszell behoort tot de mogelijkheden, evenals het proeven van de plaatselijke beroemde likeuren.

dag 3 Schlögener Schlinge - Linz (55 km)
Aanvankelijk fiets je tussen beboste heuvels, verderop rij je een fruitgebied binnen. Het eindpunt van vandaag ligt in Linz, de hoofdstad van de deelstaat Oberösterreich.

dag 4 Linz - Grein (60 km)
Als je gisteren de stad nog niet goed bekeken hebt, loont het de moeite om dat vanochtend nog even te doen. Je fietst vervolgens via het bosrijke en meanderende Strudengau-dal naar het zeer fraaie dorpje Grein.

dag 5 Grein - Wachautal (70 km)
Vandaag wacht er een bijzonder fraaie etappe op je door het indrukwekkende landschap van Strudengau en Nibelungengau. Het einde van deze langste rit ligt in het pittoreske Wachautal.

dag 6 Wachautal - Traismauer (40 km)
Een dag in het teken van diverse dorpen van naam, zoals Weissenkirchen, Spitz, Dürnstein, en Krems. Het ene dorpje is nog pittoresker dan het andere. Dit is wiijnbouwgebied en dat zal je zeker niet ontgaan.

dag 7 Traismauer - Wenen (70 km)
Op naar het eindpunt, het cultuurrijke Wenen: van de oude pracht van Schönbrunn en de Hofburg tot de moderne kunstuitingen van Hundertwasser.

dag 8 Je hebt nog de hele dag in Wenen tot je om 20.00 uur in de nachttrein naar Nederland stapt.

dag 9 Rond 09.00 uur rijd je Nederland weer binnen.

 

Over het fietsen

Deze fietsreis is voor iedereen te doen, ook voor families met kinderen in de fietsleeftijd (ook een aanhanger kan geregeld worden). Je fietst over vlakke paden. Een heel enkele keer zit er een kort klimmetje in.
De huurfietsen zijn toerfietsen met ruim voldoende versnellingen. Ze zijn voorzien van een tas zodat je je spullen voor de dag mee kan nemen (overige bagage wordt vervoerd). Er zijn ook e-bikes beschikbaar.
Het is bij deze reis ook mogelijk om eigen fietsen in de trein mee te nemen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in hotels. Alle kamers hebben een eigen badkamer/WC. Het ontbijt is inbegrepen.

Prijzen (reiscode AT_DNAU)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je met kinderen onder 15 jaar reist; als je eigen fietsen mee wilt nemen in de trein; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2024. De prijzen zijn per persoon bij 2 personen op een 2-pers.kamer. Andere mogelijkheden op aanvraag.

vertrek 27 apr t/m 20 sep € 995,00
vertrek 23 mrt t/m 26 apr en 21 sep t/m 4 okt € 895,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
bagagevervoer inbegrepen
huurfiets € 99,00
huur e-bike € 219,00
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein terugreis p.p. € 52,50


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland, incl. zit- en ligplaatsreserveringen (in nachttrein op terugreis een ligplaats in een 4-persoonscouchette, 2-persoons tegen meerprijs mogelijk); alle overnachtingen incl. ontbijt*; digitale reisinformatie en tickets; hulp bij pech; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden*, toeristenbelasting (van € 1,- tot € 2,50 p.p.p.n.).
Uitbreidingen: langer verblijf in Passau, Linz en/of Wenen.
*Avondmaaltijden kunnen worden bijgeboekt.

BOEK DEZE REIS >