Wandelen in de Cinque Terre

> 12-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: geheel naar eigen inzicht lichte, middelmatig zware of zware wandelingen
> startdatum: iedere dag van april t/m oktober (beste reistijd: april, mei, september, oktober)
> reiscode IT_CINQ

Deze wandelreis biedt zes wandeldagen in de Cinque Terre, het prachtige gebied met de vijf spectaculair tegen de kust aangeplakte dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het is bovendien heel goed mogelijk vlak buiten dit gebied hele mooie wandelingen te maken. In feite is het hele gebied tussen Levanto en Portovenere een aaneengesloten wandelparadijs. Op veel plaatsen heb je prachtige vergezichten op de dorpen en de zee.

Als eerste stop op de reis zijn er twee overnachtingen in Genua; op de terugreis is er tijd om Milaan te bezichtigen.

dag 1 's Avonds vertrek per nachttrein naar Zürich.

dag 2 Om 08.00 uur kom je aan in Zürich. Je stapt hier over op een EuroCity naar Milaan en door naar Genua. De aankomst is omstreeks 14.30 uur.

dag 3 Genua staat bekend om zijn wirwar van nauwe straten en stegen. De stad ging lange tijd gebukt onder een slecht imago (vervuild, crimineel), maar heeft dat vanaf de jaren '90 afgeschud. Er zijn veel plekken opgeknapt en toegankelijker gemaakt. Het is een bruisende havenstad, met veel straatleven, mooie pleinen en onverwachte plekken.

dag 4 Je reist in iets meer dan een uur langs de Ligurische kust naar La Spezia. Dit wordt een week lang je verblijfplaats en uitvalsbasis voor de Cinque Terre.


dag 5 t/m 10 Deze dagen vul je geheel naar eigen inzicht in, aan de hand van de wandelkaart Cinque Terre en wandeltips en -suggesties die je mee krijgt. Je overnacht dichtbij het station van La Spezia, vanwaar met grote regelmaat treinen naar de dorpen van de Cinque Terre vertrekken. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op slechts 8 treinminuten.

dag 11 In ongeveer 3,5 uur reis je naar Milaan. Je kan hier de bagage in bewaring geven en hebt verder de hele middag en een deel van de avond om de hoogtepunten van de tweede stad van Italië te gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld een van de letterlijke hoogtepunten zijn: het dak van de kathedraal!
Om 21.00 uur vertrek je met de nachttrein naar München.

dag 12 Omstreeks 09.00 uur stap je in München over op de ICE richting Nederland. Rond het middaguur heb je voldoende overstaptijd in Frankfurt voor de lunch. Aan het eind van de middag/begin van de avond ben je weer in Nederland.
 

Over het wandelen

De wandelingen tussen de dorpen aan de kust zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De wandelingen die van de kust af lopen, gaan hier en daar pittig omhoog. Je bepaalt zelf hoe zwaar je de wandeldagen maakt. De wandelingen in de Cinque Terre hebben allemaal een zwaarte-en tijdsduuraanduiding, zodat je makkelijk een keuze kunt maken. Je krijgt van ons een Engelstalige reisgids met wandelkaart en tips mee. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd.

Accommodaties en maaltijden

In Genua zijn de overnachtingen in een standaard hotel, ontbijt is hier inbegrepen. In La Spezia zijn de overnachtingen in een comfortabele kamer bij een uiterst vriendelijke en behulpzame gastvrouw. Ontbijt is hier niet inbegrepen, hoewel er wel koffie- en theevoorzieningen zijn en wat eenvoudige zoete zaken.

Prijzen (reiscode IT_CINQ)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je met kinderen onder 15 jaar reist; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2023.

LET OP: bij deze reis krijg je een Engelstalige reisgids (Duits is ook mogelijk, geef dat a.j.b. direct bij boeking aan).

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 1.035,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. Genua (bij 2 pers. op 2-pers.kamer) € 40,00
toeslag p.p. 2-persoonscompartiment in nachttrein € 90,00


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland naar La Spezia, incl. zit- en ligplaatsreserveringen (4-persoonscouchette); alle overnachtingen; ontbijt in Genua; reispakket met (Engelstalige*) reisgids en wandelkaartjes van Cinque Terre; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden; toegang Nationaal Park Cinque Terre (ca. € 5/dag); treinritjes La Spezia - Cinque Terre (enkele euro's per dag); bewaring bagage op Milano Centrale (ca. € 8,- per bagagestuk); reis- en annuleringsverzekering; uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: langer verblijf Genua; verblijf in Milaan.
*Heb je liever een Duitstalige reisgids? Geef dit dan aan op het Boekingsformulier onder Bijzonderheden.

BOEK DEZE REIS >