Wandelen in de Cinque Terre

> 13-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: geheel naar eigen inzicht lichte, middelmatig zware of zware wandelingen
> startdatum: iedere dag van april t/m oktober (beste reistijd: april, mei, september, oktober)
> reiscode IT_CINQ

Deze wandelreis biedt zes wandeldagen in de Cinque Terre, het prachtige gebied met de vijf spectaculair tegen de kust aangeplakte dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het is bovendien heel goed mogelijk vlak buiten dit gebied hele mooie wandelingen te maken. In feite is het hele gebied tussen Levanto en Portovenere een aaneengesloten wandelparadijs. Op veel plaatsen heb je prachtige vergezichten op de dorpen en de zee.

Als prettige omlijsting en voor een aangenaam reisschema zijn er onderweg naar de Cinque Terre overnachtingen in Verona en Genua, en is er op de terugreis tijd om Milaan te bezichtigen.

dag 1 ´s Middags vertrekt u per ICE naar Düsseldorf, waar u overstapt op de nachttrein naar Innsbruck.

dag 2 Omstreeks 09.00 uur komt u aan in Innsbruck en stapt over op de EuroCity naar Verona. De aankomst in Verona is om 13.00 uur. Na het inchecken bij de accommodatie kunt u deze boeiende stad gaan bekijken.

dag 3 Dwars door Noord-Italië reist u in ongeveer 3 uur naar Genua.

dag 4 Genua staat bekend om zijn wirwar van nauwe straten en stegen. De stad ging lange tijd gebukt onder een slecht imago (vervuild, crimineel), maar heeft dat vanaf de jaren '90 afgeschud. Er zijn veel plekken opgeknapt en toegankelijker gemaakt. Het is een bruisende havenstad, met veel straatleven, mooie pleinen en onverwachte plekken.

dag 5 U reist in iets meer dan een uur langs de Ligurische kust naar La Spezia. Dit wordt een week lang uw verblijfplaats en uitvalsbasis voor de Cinque Terre.


dag 6 t/m 11 Deze dagen vult u geheel naar eigen inzicht in, aan de hand van de wandelkaart Cinque Terre en wandeltips en -suggesties die u mee krijgt. U overnacht dichtbij het station van La Spezia, vanwaar u met grote regelmaat een verbinding heeft naar de dorpen van de Cinque Terre. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op slechts 8 treinminuten.

dag 12 Met een vertrek om ca. 07.30 uur bent u al voor 11.00 uur in Milaan. U kunt hier de bagage in bewaring geven en heeft verder de hele dag om de hoogtepunten van de tweede stad van Italië te gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld een van de letterlijke hoogtepunen zijn: het dak van de kathedraal!
Om 20.40 uur vertrekt u met de nachttrein naar München.

dag 13 Omstreeks 08.00 uur stapt u in München over op de ICE richting Nederland. Rond het middaguur heeft u voldoende overstaptijd in Frankfurt voor de lunch. Om 17.00 uur bent u weer in Nederland.
 

Over het wandelen

De wandelingen tussen de dorpen aan de kust zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De wandelingen die van de kust af lopen, gaan hier en daar pittig omhoog. U bepaalt zelf hoe zwaar u de wandeldagen maakt. De wandelingen in de Cinque Terre hebben allemaal een zwaarte-en tijdsduuraanduiding, zodat u makkelijk een keuze kunt maken. U krijgt van ons een Engelstalige reisgids met wandelkaart en tips mee. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd.

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in comfortabele hotelkamers. De hotels liggen op loopafstand van het station. Alle kamers hebben een eigen badkamer/WC. Het (Italiaanse) ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd als ontbijtbuffet.

Prijzen (reiscode IT_CINQ)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis voor 1 persoon wilt boeken; als u met kinderen onder 15 jaar reist; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2019.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 975,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. Verona of Genua (bij 2 pers. op 2-pers.kamer) € 40,00
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein € 60,00
toeslag 3-persoonscompartiment in nachttrein € 20,00

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland naar La Spezia, incl. zit- en ligplaatsreserveringen (4-persoonscouchette); alle overnachtingen; ontbijt vanaf dag 3 t/m dag 12; reispakket met (Engelstalige*) reisgids en wandelkaartjes van Cinque Terre; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden; toegang Nationaal Park Cinque Terre (ca. € 5/dag); treinritjes La Spezia - Cinque Terre (enkele euro's per dag); bewaring bagage op Milano Centrale (ca. € 8,- per bagagestuk); reis- en annuleringsverzekering; uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: langer verblijf in Verona of Genua; verblijf in Milaan.
*Heeft u liever een Duitstalige reisgids? Geef dit dan aan op het Boekingsformulier onder Bijzonderheden.

BOEK DEZE REIS >