Wandelen in de Cinque Terre

> 12-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: geheel naar eigen inzicht lichte, middelmatig zware of zware wandelingen
> vertrek: iedere dag van april t/m oktober (beste reistijd: april, mei, september, oktober)
> reiscode IT_CINQ

Deze wandelreis biedt zes wandeldagen in de Cinque Terre, het prachtige gebied met de vijf spectaculair tegen de kust aangeplakte dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het is bovendien heel goed mogelijk vlak buiten dit gebied hele mooie wandelingen te maken. In feite is het hele gebied tussen Levanto en Portovenere een aaneengesloten wandelparadijs. Op veel plaatsen heb je prachtige vergezichten op de dorpen en de zee.
Vooraf bezoek je de interessante stad Genua.

dag 1 's Avonds vertrek per nachttrein naar Zürich.

dag 2 Om 08.00 uur kom je aan in Zürich. Je stapt hier over op een EuroCity naar Milaan en door naar Genua*. De aankomst is omstreeks 16.00 uur. Je checkt hier in bij een hotel dicht bij het station.
* Momenteel kan de Gotthard-tunnel niet gebruikt worden. Mogelijk verloopt de heenreis daardoor anders.

dag 3 Genua staat bekend om zijn wirwar van nauwe straten en stegen. De stad ging lange tijd gebukt onder een slecht imago (vervuild, crimineel), maar heeft dat vanaf de jaren '90 afgeschud. Er zijn veel plekken opgeknapt en toegankelijker gemaakt. Het is een bruisende havenstad, met veel straatleven, mooie pleinen en onverwachte plekken.

dag 4 Je reist in ongeveer een uur langs de Ligurische kust naar Levanto. Dit wordt een week lang je verblijfplaats en uitvalsbasis voor de Cinque Terre. Je verblijft in een comfortabel appartement, zodat je geheel je eigen gang kan gaan. De supermarkt is vlakbij.


dag 5 t/m 10 Deze dagen vul je geheel naar eigen inzicht in, aan de hand van de wandelkaart Cinque Terre en wandeltips en -suggesties die je mee krijgt. Je overnacht dichtbij het station van Levanto, vanwaar met grote regelmaat treinen naar de dorpen van de Cinque Terre vertrekken. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op slechts 5 treinminuten.

dag 11 Nog bijna een hele dag om te wandelen. Omstreeks 18.00 uur vertrek je vanuit Levanto per nachttrein naar München.

dag 12 Rond 09.00 uur stap je in München over op de ICE richting Nederland. Aan het eind van de middag/begin van de avond ben je weer in Nederland.
 

Over het wandelen

De wandelingen tussen de dorpen aan de kust zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De wandelingen die van de kust af lopen, gaan hier en daar pittig omhoog. Je bepaalt zelf hoe zwaar je de wandeldagen maakt. De wandelingen in de Cinque Terre hebben allemaal een zwaarte-en tijdsduuraanduiding, zodat je makkelijk een keuze kunt maken. Je krijgt van ons een Engelstalige reisgids met wandelkaart en tips mee. De wandelpaden zijn goed gemarkeerd.

Accommodaties en maaltijden

In Genua zijn de overnachtingen in een standaard hotel, ontbijt is hier inbegrepen. In Levanto verblijf je in een comfortabel appartement met klein tuintje. De supermarkt is vlakbij.

Prijzen (reiscode IT_CINQ)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je met kinderen onder 15 jaar reist; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2024.

LET OP: bij deze reis krijg je een Engelstalige reisgids (Duits is ook mogelijk, geef dat a.j.b. direct bij boeking aan).

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 1.185,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
toeslag p.p. 2-persoonscompartiment in nachttrein € 150,00
optioneel: toezending tickets en reisinformatie per post € 10,00


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kan de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland naar Levanto, incl. zit- en ligplaatsreserveringen (4-persoonscouchette); alle overnachtingen; ontbijt in Genua; digitaal reispakket met (Engelstalige*) papieren reisgids en wandelkaartjes van Cinque Terre; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden; toegang Nationaal Park Cinque Terre (ca. € 5/dag); treinritjes Levanto - Cinque Terre (enkele euro's per dag); reis- en annuleringsverzekering; uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: verblijf in Milaan.
*Heb je liever een Duitstalige reisgids? Geef dit dan aan op het Boekingsformulier onder Bijzonderheden.

BOEK DEZE REIS >