Steden van Umbrië

> 9-daagse reis
> verblijf in vier Italiaanse steden
> (optioneel) bezoek aan de watervallen van Marmore
> incl. heen- en terugreis per trein
> vertrek: iedere dag (LET OP: i.v.m. de populariteit van de nachttrein naar Italië is het raadzaam vroeg te boeken!).

In het midden van Italië ligt de groene regio Umbrië. Veel steden liggen hier spectaculair op een heuvel. Tijdens deze reis bezoek je boven- en ondergronds Perugia, het verrassende Spoleto en het prettige Orvieto.
Tussendoor verblijf je een nacht in Terni om eenvoudig de nabijgelegen watervallen van Marmore te kunnen bezoeken.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 In de loop van de ochtend vertrek je per ICE en reist op hoge snelheid dwars door Duitsland naar München. Je hebt hier even de tijd om iets te eten en stapt dan in de nachttrein naar Italië.

dag 2 Omstreeks 06.30 uur kom je aan in Florence. Na je eerste espresso of cappuccino op Italiaanse bodem reis je verder naar Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië. Je komt hier omstreeks 10 uur aan en gaat vervolgens met de geheel geautomatiseerde Minimetro naar het hooggelegen historisch centrum. Je kan hier de bagage afgeven bij het hotel en gelijk de stad ingaan.

dag 3 Perugia is een fijne stad om in rond te dwalen, met veel monumenten en leuke winkeltjes. Daarnaast wordt de stad al van oudsher geroemd om zijn vergezichten. Vanaf verschillende plekken aan de rand van het centrum kijk je uit over de groene heuvels van Umbrië. Heel bijzonder is de ondergrondse wereld van de Rocca Paolina, waar een middeleeuws stadsdeel te bewonderen is.
Een aanrader is een bezoek aan het museum Galleria Nazionale dell’Umbria, met prachtige werken van beroemde Umbrische schilders. En voor de liefhebbers: Perugia is een chocoladestad, het heeft zelfs een jaarlijks chocoladefestival.

dag 4 In een uur reis je van Perugia naar Spoleto. Op ongeveer 10 minuten lopen van het station vind je je hotel, aan de rand va het centrum.

dag 5 Spoleto is een stad met verdiepingen. Het spreidt zich uit van de 'begane grond' naar het hooggelegen historisch centrum en vandaar naar de nog hoger gelegen vesting. Om dit alles met elkaar te verbinden zonder veel autoverkeer zijn ondergrondse roltrappen aangelegd. Deze lopen helemaal tot aan de hooggelegen vesting, aan de achterzijde waarvan de schitterende Ponte delle Torri het dal overspant. De brug, een 14e-eeuws aquaduct, meet maar liefst 230 x 80 meter! Het is mogelijk om via een wandelroute aan de andere zijde van het dal te komen, met prachtig uitzicht.
Binnen in het centrum zijn veel mooie plekjes, waaronder het fraaie domplein. Spoleto heeft bekendheid door het jaarlijkse Festival van Twee Werelden (ca. eind juni, begin juli), waar de cultuur van Europa en Amerika elkaar ontmoeten.

dag 6 's Ochtends reis je in een half uurtje naar Terni, waar je incheckt bij een hotel vlak bij het station. Daarna neem je een schattig boemeltje dat je in 15 minuten naar de prachtige watervallen van Marmore (Cascate delle Marmore) brengt.
Deze watervallen zijn extra bijzonder, omdat ze een 'volumeknop' hebben. De reden is dat er al een halve eeuw energie wordt opgewekt, waarbij veel water door pijpleidingen gaat. Op de lage stand is er nog steeds een waterval, maar die wordt zodra er aan de knop wordt gedraaid geleidelijk aan veel groter. Je kan hier diverse wandelroutes volgen, zorg in ieder geval op de plek te komen waar Lord Byron vaak zat, met het meest spectaculaire uitzicht op het watergeweld.
Terug in Terni is het aardig om iets te gaan zien van het industriële verleden van de stad, voor het station staat alvast een enorme persmachine.

dag 7 In ongeveer vijf kwartier reis je van Terni naar Orvieto. Het hotel ligt hier vlak bij het station, je kan de bagage dus eenvoudig afgeven, voordat je de stad intrekt. Je kan kiezen of je de funiculair neemt of te voet omhoog loopt, beide zijn leuk!

dag 8 De oude stad Orvieto ligt prachtig op een heuvel. Ga zeker even genieten van het uitzicht in het parkje aan de rand van de stad!  Bezienswaardig is ook de enorm grote Dom, te groot eigenlijk voor de plek waar hij staat. Daarnaast kan je op meerdere manieren ondergronds in Orvieto. Je kan mee met een rondleiding door ruimtes die in de loop der eeuwen door de inwoners uitgegraven zijn in de rots waar de stad op ligt. Heel bijzonder is ook de mogelijkheid om af te dalen in de Pozzo di San Patrizio, een prachtige fotogenieke put.
Omstreeks 19.30 uur stap je in de trein naar Florence, waar je overstapt op de nachttrein naar München. Als je wat tijd wilt hebben om Florence in te gaan, laat het dan bij boeking weten!

dag 9 Rond 09.00 uur stap je in München over op de ICE richting Nederland. Omstreeks 18.00 uur ben je weer in Nederland.
 

Over de accommodaties

Alle accommodaties in deze reis zijn prettige standaard hotels, ontbijt is overal inbegrepen. In Perugia ligt het hotel in het centrum van de stad, dat je per Minimetro eenvoudig bereikt; in Spoleto overnacht je in een hotel dat op ca. 10 minuten lopen van het station ligt, aan de rand van het centrum; in Terni ligt het hotel vlak bij het station, handig om daar even de bagage af te geven voor het bezoek aan de watervallen; in Orvieto vind je het hotel op een paar minuten lopen van het station, van hieruit kan je omhoog lopen naar het historisch centrum of de funiculair nemen.
 

Prijzen (reiscode IT_UMBR)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis voor 1 persoon wilt boeken; als u gebruik wilt maken van 1-persoonskamers; als u reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m november 2023.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 795,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein p.p. € 80,00
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 45,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland inclusief zitplaatsreserveringen en in nachttrein ligplaatsen in een 4-persoonscompartiment; alle overnachtingen; ontbijt; reisinformatie; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: toegang watervallen van Marmore (€ 10,-); minimetro in Perugia en funiculair in Orvieto; overige maaltijden; reis- en annuleringsverzekering; toeristenbelasting; uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: verblijf in Rome of Florence; extra nacht op een van de accommodaties.
BOEK DEZE REIS >