Poolse steden


Warschau
> 11-daagse reis
> incl. alle treintrajecten
> reisgids Polen inbegrepen
> reiscode PL_MIAS

Drie Poolse steden, drie verschillende geschiedenissen, drie verschillende sferen. U reist kris-kras door Polen en haar geschiedenis. Om een prettig reisschema te hebben, verblijft u op de heenreis een nachtje in Berlijn.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 Vertrek per trein uit Nederland rond 09.00 uur, aankomst in Berlijn om 15.30 uur. U verblijft hier in een hotel dat letterlijk op het station staat. Van hieruit kunt u eenvoudig per S-Bahn naar andere delen van Berlijn gaan.

dag 2 Direct vanuit het hotel loopt u het perron op om de Berlin-Warschau Express te nemen. Het vertrek is om 09.50 uur, de aankomst in Warschau om 15.00 uur. Hier overnacht u in een hotel dat strategisch ligt t.o.v. het station en de metro en tram om de stad te kunnen bezoeken.

dag 3 en 4 Warschau is de drukke, hier en daar hectische hoofdstad met veel recente geschiedenis. De diepe wonden die de Tweede Wereldoorlog heeft geslagen zijn zichtbaar, vooral voor wie goed kijkt. Het enorme Cultuurpaleis, geschenk van Stalin, is opvallend aanwezig. Ga vooral even naar boven voor een spectaculair uitzicht.

dag 5 Een snelle trein brengt u in ongeveer 2 uur een een kwartier in Krakow, aankomst rond 12.00 uur. U overnacht in een bijzonder hotel, direct aan de rand van het oude centrum.

dag 6 en 7 Krakow is de oude hoofdstad, tegenwoordig een levendige internationale ontmoetingsplaats. Zeker in de zomer is er veel straatleven. Bezienswaardigheden zijn naast het centrum o.a. de oude Joods wijk en de prachtige en wonderbaarlijke onderaardse wereld in de voormalige zoutmijn van Wielicka, iets buiten de stad en eenvoudig bereikbaar. Voor wie het in zijn reisprogramma wil opnemen, is Auschwitz vanuit Krakow in een dag te bezoeken.

dag 8 Van het zuiden naar het noorden van Polen: U reist dwars door Polen, met vertrek om 09.50 uur en aankomst in Gdansk om 15.10 uur. U kunt overigens kort voor Gdansk de reis onderbreken voor een bezoek aan het fameuze kasteel van Malbork. Als u dit wilt, geef dit dan a.u.b. bij boeking aan.

dag 9 en 10 Gdansk was in de 16e en 17e eeuw een van de welvarendste steden van Europa, vooral door de graanhandel via de Wisla en de aansluiting bij de Hanze. Gdansk heeft vele bezienswaardigheden, waarvan de bekendste zijn: de Mariakerk (een van de grootste kerken ter wereld!), de Brama Zuraw (de beeldbepalende houten kraanpoort) en de Mariastraat (kan zo als decor dienen voor een Dickens'verfilming).
Gdansk is ook bekend als de geboorteplaats van Solidarnosc, de beweging die leidde tot de omwenteling in de jaren '80.

dag 11 Om 07.30 uur stapt u in de trein naar Berlijn, waar u overstapt op de trein terug naaar Nederland. Deze rijdt rond 20.00 uur Nederland binnen.
 

Over de accommodaties

Wij reserveren hotelkamers op loopafstand van het station. In Warschau is het oude centrum vandaar per metro en tram bereikbaar, in Gdansk en Krakow ligt de accommodatie in of op dichtbij het centrum.
 

Prijzen (reiscode PL_MIAS)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis voor 1 persoon wilt boeken; als u gebruik wilt maken van 1-persoonskamers; als u reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2021.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 795,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 40,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland inclusief zitplaatsreserveringen, alle overnachtingen, in Krakow ontbijt, reisinformatie, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: maaltijden (m.u.v. ontbijt in Krakow), reis- en annuleringsverzekering, toeristenbelasting, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: extra nacht op een van de accommodaties.
BOEK DEZE REIS >