Fietsen van Praag naar Dresden

> 9-daagse reis
> ook geschikt voor ouders met kinderen
> incl. heen- en terugreis per trein
> startdatum iedere dag van april t/m oktober
> reiscode EU_LABE

Tijdens deze reis wordt vijf dagen fietsen omlijst door zowel een dag in Praag als in Dresden. De fietsreis loopt vanuit Praag eerst langs de Moldau en daarna langs de Elbe Duitsland in. Het landschap is afwisselend met wijnstreken, kastelen en kleine stadjes. Op de grens kunt u een prachtige korte wandeling maken naar een spectaculair karstverschijnsel.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Ochtends vertrek per directe trein naar Berlijn. In Berlijn stapt u over op een EuroCity naar Praag. De aankomst is aan het begin van de avond.

dag 2 Een hele dag in Praag. Loop over de Karelsbrug via het 'Gouden straatje' naar de Praagse burcht; slenter door Mala Strana en loop door de oude stad naar het beroemde Wenceslasplein: er is veel te zien in de Tsjechische hoofdstad.

dag 3 Praag - Melnik (59 km). De eerste fietsdag volgt de loop van de Moldau (Vltava in het Tsjechisch. Onderweg ziet u kastelen en hopakkers (Tsjechië is een groot bierland!). In Melnik stroomt de Moldau in de Elbe.

dag 4 Melnik - Litomerice (46 km). Vanaf Melnik loopt uw route parallel aan de Elbe. Uit het niets doemt het  fraaie klooster van Doksany op (korte rondleiding mogelijk). Verder op de route komt u langs Terezin, waar in de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp was (in het Duits Teresienstadt). Het kamp is te bezoeken, houd er rekening mee dat het u niet onberoerd zal laten.

dag 5 Litomerice - Decin (54 km). De omgeving wordt bergachtiger, maar de fietsroute blijft over vlak terrein langs de rivier lopen. Alleen voor een bezoek aan het kasteel van Strekov zult u een bergje op moeten, maar het is de moeite waard. Een kleine uitdaging wacht ook verderop bij een imposante sluis van 10 meter hoogte. U kunt er ook omheen fietsen.

dag 6 Decin - Bad Schandau (24 km). Vandaag een korte etappe Duitsland in, om daarna na de lunch en zonder bagage terug Tsjechië in te fietsen en een fantastische wandeling van 3 km te gaan maken naar de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa: Pravcicka Brana.

dag 7 Bad Schandau - Dresden (46 km). Op sommige plekken langs de 'Elberadweg' steek je, vaak samen met andere fietsers, in een veerbootje de Elbe over. De vergezichten over de rivier en haar omgeving zijn hier heel mooi. Langs de oever bereikt u Dresden, dat zich direct van haar mooiste kant laat zien.

dag 8 Een hele dag om deze mooie en boeiende stad te ontdekken. De Altstadt is na de verwoesting aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in oude luister hersteld. De Frauenkirche is pas na de Wende gerestaureerd en in 2005 heropend. Ook het nieuwe Dresden (Dresden Neustadt) is een bezoek waard met kunstgaleriën en trendy cafés.

dag 9 Na het ontbijt stapt u in de trein naar Berlijn. Aan het eind van de middag bent u terug in Nederland.
 

Over het fietsen

Dit is een lichte fietsreis. Er zit slechts één klein heuveltje in, direct op de eerste dag. U kunt voor deze reis kiezen uit het meenemen van de eigen fiets in de trein en het huren van een fiets (e-bike is ook mogelijk). U kunt ook kiezen of u zelf de bagage vervoert of dat laat doen. Huurfietsen zijn inclusief helm, fietstas achter, een slot, een reparatiesetje. Let op: voor het meenemen van de eigen fiets(en) in de trein is het met het oog op het beperkte aantal plaatsen van belang tijdig te boeken.
 

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in goede hotels, ontbijt is inbegrepen.
 

Prijzen (reiscode EU_LABE)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de alleen reist; als 1 ouder met uitsluitend kinderen onder de 12 jaar reist, als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2021.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 799,00
kind t/m 14 jaar € 695,00
bagagevervoer per reisgezelschap € 150,00
eigen fiets mee in de trein, prijs per fiets € 24,00
huurfiets (voor de 5 fietsdagen) € 60,00
huren e-bike (voor de 5 fietsdagen) € 130,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland naar Praag/Dresden, incl. zit- en (indien van toepassing) fietsplaatsreserveringen; alle overnachtingen; ontbijt; uitgebreide reisinformatie; gps-data; desgewenst lenen van een gps-apparaat (zolang de voorraad strekt); STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: toegang bezienswaardigheden, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de accommodaties, verblijf in Berlijn.
BOEK DEZE REIS >