Wandelen door de Steiner Alpen

 
> 10-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte: afhankelijk van de gekozen routes middelmatig of pittig
> startdatum iedere dag van half juni t/m september
> reiscode SI_STEI

Tijdens deze reis trekt u dwars door het massief, van gletjserdal naar gletsjerdal. Een week lang komt u nauwelijks op asfaltwegen. Elke dag voeren de wandelingen de hoogte in, maar beneden wacht steeds een sfeervolle boerderij waar u overnacht en kunt genieten van de heerlijke boerenkeuken. De producten komen veelal van het eigen erf en is vers en zeer smakelijk. De gastvrijheid van de boeren, de nette kamers, de frisse berglucht en het altijd mooie decor van bergtoppen van meer dan 2.000 meter om ons heen, maken deze reis tot een unieke ervaring.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 Vertrek aan het einde van de middag per ICE naar Düsseldorf, waar u overstapt op de nachttrein naar München. Hier stapt u 's ochtends op de trein naar Oostenrijk om via Villach naar Slovenië te reizen.

dag 2 U komt ’s middags rond 14 uur aan op het station in Kranj en heeft een transfer naar Zgornje Jezersko. Hier kunt u vast genieten van de aanblik op de bergen, terwijl u in een zeer comfortabele sfeervolle biologische boerderij overnacht in Makek.

dag 3 en 4 Vanuit  de boerderij maakt u twee rondwandelingen. Een wandeling voert over de kleine Grintovec (1654 m) in de Karawanken (12 km, 750 m stijgen en dalen, licht hoogtevreesgevoelig net onder de top). De andere rondwandeling (14 km, 500 m stijgen en dalen) brengt u naar de oudste berghut van Slovenië. U heeft de keuze nog een top te beklimmen (Vraca 1802 m; 2 km, 250 m stijgen en dalen), terug wandelt u via een bergmeer waar u een frisse duik kunt nemen.

dag 5 Een korte transfer van 20 minuten brengt u naar het begin van de wandeling. U wandelt over de Ledenski vrh (2108 m) naar de waterval Rinka en de prachtige idyllische vallei van Logar (14 km, 950 m stijgen en dalen). Aan het einde van de dag wacht u een heerlijk maal in een klein bospension.

dag 6 Vandaag kunt u het rustig aan doen en een korte wandeling maken naar de berghut Pod Klemenca Jama, waar u ook overnacht (5 km, 400 m stijgen) of vanuit de hut doorlopen naar de top Kroficka (2083 m; extra afstand 7 km, 400 m stijgen en dalen) vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Steiner Alpen.

dag 7 Een bloemrijke wandeling brengt u naar de top  Strelovec. U daalt terug door het lieflijke Roban-dal (14 km, 300 m stijgen en 700 m dalen). Verblijf in boerderij Govc Vrsnik.

dag 8 U heeft een transfer naar de Raduha hut. Vanuit hier maakt u een rustige wandeling omhoog, waarna een flinke daling volgt (15 km, 450 m stijgen en 1200 m dalen). U kunt een bezoek aan een sneeuwgrot brengen.

dag 9 Transfer naar Ljubljana (ruim een uur). Hier overnacht u in een centraal gelegen hotel op een 2-persoonskamer. U gaat zelf iets eten in het gezellige centrum.

dag 10 Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U vertrekt rond 07.30 uur uit Ljubljana en reist via Villach en Mannheim naar Nederland waar u rond 20 uur aankomt.
 

Over het wandelen

Voor de sportievelingen is het mogelijk om elke dag een top te bereiken. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen, is deze reis ook goed mogelijk.
 

Accommodaties en maaltijden

De eerste en laatste accommodatie zijn boerderijen. U heeft een 2-persoonskamer met een eigen douche en toilet. In het bospension heeft u een 2-(tot max. 4-)persoonskamer met gedeeld sanitair. In de berghut slaapt u op een meerpersoonskamer. Ook hier deelt u het sanitair uiteraard met meer mensen. Het ontbijt en avondeten wordt op alle plekken voor u verzorgd en is inbegrepen in de prijs.  Alleen in Ljubljana eet u buiten de deur (niet inbegrepen). U kunt ter plekke lunchpakketten/lunch kopen (in uw reispakket staan verdere tips hiervoor).
 

Prijzen (reiscode SI_STEI)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als 1 ouder met uitsluitend kinderen onder 12 jaar reist; als u met kinderen onder de 14 jaar reist; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2017.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 1.094,00
kind 12 t/m 14 jaar € 994,00
kind 4 t/m 11 jaar € 844,00
1-persoonstoeslag € 185,00
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein € 50,00
toeslag 3-persoonscompartiment in nachttrein € 20,00
Inbegrepen: heen per nachttrein (4-persoonscouchette) naar Kranj, terug dagtrein Ljubljana, transfer van Kranj naar Zgornje Jezersko en van Zgornje Jezersko naar Ljubljana, bagagevervoer, transfer dag 6, alle overnachtingen met ontbijt en avondeten in Slovenië (behalve dag 9 in Ljubljana) , NL-talige routebeschrijvingen, kaartmateriaal.
Niet inbegrepen: maaltijden tijdens heen- en terugreis, avondeten in Ljubljana, lunches, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: een extra nacht op een van de acommodaties.
BOEK DEZE REIS >