Wandelreis Julische Alpen: het zuidoosten

Wandelreis Julische Alpen: het zuidoosten

> 10-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte van de reis: middelmatig tot zwaar
> 120 km in 6 wandeldagen
> startdatum: iedere dag van 28 april t/m 6 oktober
> Let op: deze reis heeft een Engelstalige routebeschrijving (aangevuld met kaartmateriaal en desgewenst gps-data)
> reiscode SI_JUZO

Deze trektocht leidt je rond het zuidoostelijk deel van de Julische Alpen, een uitloper van het Alpenmassief. Je loopt door rustige valleien, over groene plateaus, langs riviertjes, over passen, door dunbevolkte streken en kleine toeristencentra aan de voet van de bergen. De hoogste berg van Slovenië, de Triglav (2.864 m) is van veel plekken zichtbaar.
Je zult sporen zien van de geschiedenis van ijzerwerken in Slovenië en bijenhouders en kaasmakers aan het werk zien.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 Rond het middaguur vertrek je vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per comfortabele ICE naar Stuttgart. Daar heb je even de tijd om iets te eten, voordat je om 20.30 uur in de nachttrein stapt die je naar Slovenië gaat brengen.

dag 2 Om 07.15 uur kom je aan op het station van Bled. Het station ligt op 4 km van het centrum aan het meer van Bled, je wordt vanaf het station naar je hotel bij het meer gebracht.

dag 3 Bled - Goreljek (Pokljuka plateau)
21 km wandelen, middelmatige zwaarte, 7 uur, 866 m stijgen / 91 m dalen
De trektocht begint. Vanuit Bled loop je in de richting van de Julische Alpen, aanvankelijk door kleine dorpjes en verderop het natuurreservaat van de kloof Pokljuka in. Je overnacht in een alpien dorpje, waar je in alle stilte kan slapen.

dag 4 Goreljek - Stara Fuzina (Bohinj-vallei)
22 km wandelen, middelmatige zwaarte, 5 uur, 280 m stijgen / 1.005 m dalen
Vandaag daal je af naar de mooie Bohinj-vallei. De route leidt door leuke dorpjes en langs de typisch Sloveense hooirekken, lokaal bekend als Kozolec. Je kan onderweg een interessant klein alpenmuseum bezoeken. Al snel krijg je een fantastisch uitzicht op het Bohinj-meer, het juweel van het Nationaal Park Triglav. Je overnacht in een hotel dicht bij het meer.

dag 5  Stara Fuzina - Bohinjska Bistrica
11 km, makkelijk, 2,5 uur, 103 m stijgen / 151 m dalen
Een makkelijke wandeling naar het stadje Bohinjska Bistrica. Hier kan je in het comfortabele hotel, met spa, opladen voor de komende etappes, die wat zwaarder zijn dan de voorgaande.

dag 6 Bohinjska Bistrica - Podbrdo
13,7 km, zwaar, 8 uur wandelen, 1.010 m stijgen / 1.208 m dalen
Vandaag staat er een hele pittige wandeling op het programma, met veel hoogtemeters, maar je zult beloond worden. Op de Baska sedlo (1.287 m) krijg je prachtige vergezichten. Je ziet zowel dichtbij als verderweg alpentoppen. Als je jezelf losgerukt hebt van deze prachtige plek, daal je af naar Podbrdo voor de overnachting.

dag 7 Podbrdo - Grahovo
17,1 km wandelen, zwaar, 6, 5 uur, 1.308 m stijgen / 879 m dalen
Nog een uitdagende wandeling, Liefhebbers van rust kunnen hun hart ophalen, in dit deel van Slovenië wonen en komen slechts weinig mensen. Je stijgt naar een pad hoog boven de rivier de Baca.

dag 8 Grahovo - Tolmin
21,9 km wandelen, makkelijk tot gemiddeld, 5,5 uur, 884 m stijgen / 1.013 m dalen
In de vallei waar je vandaag doorheen loopt werd de eerste Sloveense film met gesproken woord opgenomen. Het is een verhaal over partizanen en hun harde strijd tegen de bezetters. De route loopt vandaag dan ook langs diverse oorlogsmonumenten, overigens zowel ter herinnering aan de Eerste als de Tweede Wereldoorlog. 's Middags kom je bij de wilde rivier de Soca, die door een vallei heen kronkelt. Aan het einde van de wandeling kan je een boottochtje maken over het turquoise meer dat door de Soca wordt gevoed.

dag 9 Na een vroeg ontbijt wordt je naar het station Most na Soci gebracht. Om 08.15 uur vertrek je naar Jesenice en na een overstap aldaar reis je door de bergen en dalen van Oostenrijk naar München, waar je tegen 16.00 uur aankomt. In de Beierse hoofdstad heb je tot ca. 22.45 uur om rond te kijken en wellicht een Bierstube of restaurant te bezoeken. Per nachttrein reis je terug naar Nederland.

dag 10 Je bent rond 09.00 uur weer in het land.
 

Over het wandelen

De zwaarte van de wandeltochten varieert van makkelijk tot zwaar. Daarom is enige wandelervaring gewenst. Wandelstokken kunnen op sommige steilere stukken prettig zijn. Waar de etappes zwaarder zijn, gaat het vooral om het aantal meters dat geklommen en gedaald wordt. Als het weer op een bepaalde dag te slecht zou zijn, kan je (eventueel deels) meereizen met de bagage naar de volgende accommodatie.

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in comfortabele hotels, de kamers zijn voorzien van eigen douche/WC. Het ontbijt wordt geserveerd als ontbijtbuffet.

Prijzen (reiscode SI_JUZO)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je met kinderen onder 15 jaar reist; als je zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2023.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 1.125,00
1-persoonstoeslag € 245,00
bagagevervoer inbegrepen
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein p.p. € 110,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland, incl. zit- en ligplaatsreserveringen (in nachttrein 4-persoonscouchette), alle overnachtingen, ontbijt, bagagevervoer, transfers comform programma, reispakket met Engelstalige routebeschrijvingen, GPS-data (indien gewenst), STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden en maaltijden tijdens heen- en terugreis; optionele toegangsgelden.
Uitbreidingen: te combineren met Wandelreis Julische Alpen: het noordwesten.
BOEK DEZE REIS >