Fietstrektochten Biebrzamoerassen

Het Biebrzadal is het mooist en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa. Het vormt de zuidelijke begrenzing van het Mazurisch merengebied en voert een groot deel van het overtollige water van het merengebied af. In het voorjaar wemelt het in dit bijzonder waterrijke gebied van de vogels; maar liefst 176 broedvogels zijn er waargenomen. Het is ook leefgebied voor de eland, de bever en de otter. Zelfs de wolf is niet uit het gebied verdwenen.

In dit gebied hebben wij fietstrektochten uitgezet, waarbij u van accommodatie naar accommodatie fietst, maar ook op een plek verblijft van waaruit u een rondtocht kunt maken. Op een aantal plekken zijn ook uitgebreide wandelingen mogelijk en bij 2 van de varianten is een kanodag in het programma opgenomen.

Er zijn 3 varianten:

1. Om het middenbekken, een 8-daagse, compacte en zeer gevarieerde reis met een combinatie van fietsen, wandelen en kanoën.
2. Om het zuidbekken, 11-daagse rondtocht om het uitgestrekte zuidbekken van de Biebrzamoerassen.
3. Een combinatie van bovenstaaande, zodat een 14-daagse tocht gemaakt kan worden, waarbij alle aspecten van dit gebied voorbij trekken.