Steden van De Marken

> 10-daagse reis / stedentrip
> verblijf in vier Italiaanse steden
> (optioneel) bezoek aan de druipsteengrotten van Frasassi
> incl. heen- en terugreis per trein
> reiscode IT_MARC

In het midden van Italië ligt de relatief onbekende regio De Marken. Het ligt aan de Adriatische Zee, de mooiste steden vind je echter in het binnenland. Tijdens deze reis bezoek je de 'Ideale stad' Urbino, het stokoude Ascoli Piceno en het stoer ommuurde Jesi.

Alsof al dit stadsschoon nog niet genoeg is, bezoek je aan het begin van de reis ook het Noord-Italiaanse Verona.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 Aan het begin van de avond vertrek per nachttrein naar Innsbruck.

dag 2 Tussen 09.00 en 10.00 uur kom je aan in Innsbruck, waar je even de tijd hebt voor je per EuroCity verder reist naar Verona. De aankomst in Verona is iets voor 15.00 uur. Het hotel ligt vlak bij het station, je kan hier de bagage afgeven en gelijk de stad ingaan.

dag 3 's Ochtends vertrek naar het prachtige Urbino. De stad is gelegen in de heuvels en heeft geen station. Je reist vanaf Verona in een kleine drie uur per trein tot Pesaro en neemt daar de bus naar Urbino. De busrit duurt ongeveer een uur, de aankomst in Urbino is rond 14.00 uur.

dag 4 Urbino is in de vroege Renaissance omgevormd op basis van een visie op de 'Ideale stad'. Het architectonisch hoogtepunt van de stad is het Palazzo Ducale, waarin ook een museum gevestigd is met o.a. het schilderij La Cittá Ideale, waarop prachtig te zien is wat het ideaalbeeld van de stad was, vol symmetrie en perspectief.
Urbino is ook de stad van de beroemde kunstenaar Rafaël. Zijn geboortehuis kan bezocht worden en in het museum is het door hem geschilderde La Muta te bewonderen.

dag 5 Na per bus afgedaald te zijn naar Pesaro, reis je per trein langs de Adriatische kust naar het zuiden en ga je uiteindelijk weer een stukje het binnenland in om uit komen bij Ascoli Piceno. Hier loop je dwars door het  historisch centrum in ongeveer 25 minuten naar de accommodatie (desgewenst kan ook een bus worden genomen). Je verblijft hier in een voormalig klooster, met een verbluffend mooi uitzicht op de oude stad.

dag 6 Een hele dag in Ascoli Piceno. Het eerste dat vanuit de accommodatie opvalt zijn de middeleeuwse torens. Maar de stad is nog ouder dan dat: de brug vlak voor de accommodatie is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen. Het gezellige centrum van Ascoli heeft twee centrale pleinen, waarvan het bekendste de Piazza del Popolo is, met het prachtige Café Meletti.

dag 7 In ongeveer 3 uur reis je van het zuidelijke Ascoli Piceno naar het centraal in de Marken gelegen Jesi. De stadsmuren van Jesi geven een indrukwekkend beeld, met name omdat ze zo breed zijn en de huizen er letterlijk op gebouwd zijn. Het is prettig wandelen door het centrum doordat het autoluw is gemaakt. Heel mooi is het Teatro Pergolesi, op sommige momenten kan je zonder een voorstelling te bezoeken even naar binnen. Geniet 's avonds van de traditionele Passeggiata, de traditionele Italiaanse avondwandeling die hier heel goed te bewonderen is op een autovrije straat in het centrum. En dan nog even op een terrasje genieten van een glas van de beroemde lokale wijn, de Verdicchio.

dag 8 Vandaag is het mogelijk een bezoek te brengen aan de prachtige druipsteengrotten van Frasassi. Vanaf Jesi reis je in ongeveer 20 minuten naar het stationnetje van Genga, waar de ingang van de grotten ligt. Je kan kiezen uit rondleidingen in diverse talen en loopt met de gids ongeveer 75 minuten door de grotten. Hierna kan je nog in de omgeving van het stationnetje gaan wandelen of terugkeren naar Jesi.

dag 9 Om 09.30 uur stap je in de trein naar Milaan, waar je bijna de hele middag en een deel van de avond hebt om de hoogtepunten van de tweede stad van Italië te gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld een van de letterlijke hoogtepunten zijn: het dak van de kathedraal! De bagage kan op het station in bewaring worden gegeven.
Om 20.40 uur vertrek je met de nachttrein naar München.

dag 10 De aankomst in München is omstreeks 08.30 uur. Je hebt even tijd om broodjes e.d. in te slaan, voordat je per ICE verder reist. Na één overstap ben je rond 17.00 weer in Nederland.
 

Over de accommodaties

In Verona overnacht je in een standaard hotel vlak bij het station; in Urbino is de accommodatie een hele prettige B&B, vlak bij het busstation en net binnen de stadsmuren; in Ascoli Piceno loop je in ca. 25 minuten van het station door het historisch centrum naar de schitterend gelegen accommodatie in een voormalig klooster; in Jesi overnacht je in een standaard hotel bij het centrum, op ca. 8 minuten lopen van het station. Bij alle accommodaties is het ontbijt inbegrepen.
 

Prijzen (reiscode IT_MARC)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als je de reis voor 1 persoon wilt boeken; als je gebruik wilt maken van 1-persoonskamers; als je reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m november 2023.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 845,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
toeslag 2-persoonscompartiment in nachttrein p.p. € 80,00
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 45,00
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland inclusief zitplaatsreserveringen en in nachttrein slaapplaatsen in een 4-persoonscompartiment; alle overnachtingen met ontbijt; reisinformatie; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: bus van Pesaro naar Urbino en terug (totaal € 6,80); optioneel op dag 8: trein van Jesi naar Genga en terug (totaal € 6,40) en toegang tot de grotten (€ 18,-); overige maaltijden; reis- en annuleringsverzekering; toeristenbelasting; uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: extra nacht op een van de accommodaties.
BOEK DEZE REIS >