Steden aan de Donau

Deze reis brengt u stroomafwaarts langs de Donau, van Wenen tot Belgrado. Elke stad heeft zijn eigen verbondenheid met de rivier, iedere plek zijn eigen geschiedenis. Wenen is de toegangspoort tot Oost-Europa, een stad met veel grandeur. Boedapest deelde met Wenen lang de macht van de Habsburgers. Het is volgens velen de mooiste stad aan de Donau, met zijn prachtige imposante bruggen. De rivier is dan naar het zuiden gebogen en stroomt de noordelijke Servische provincie Vojvodina binnen, ook ooit Habsburgs, wat nog heel goed te zien is in de derde stad van de reis, Novi Sad. De compacte gezellige binnenstad staat vol met barokke gebouwen. Het heeft ook de meest interessante kunstverzamelingen van het land. De reis eindigt in de Servische hoofdstad Belgrado, de plek waar de Sava de Donau instroomt. Belgrado is een zeer bruisende stad, niet in de laatste plaats doordat er zeer veel studenten wonen. Ook 's avonds is er veel te beleven op straat en in de vele grandcafé's en restaurants.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 Vertrek uit Nederland in de loop van de middag per ICE naar Düsseldorf. Hier stapt u over op de nachttrein naar Wenen.

dag 2 De aankomst in Wenen is om 08.30 uur. U overnacht hier in een hotel op een paar minuten lopen van het station. Nadat u de bagage hier heeft afgeleverd, kunt u gelijk de stad in.

dag 3 Hele dag in Wenen.

dag 4 Na het ontbijt stapt in de trein voor de drie uur durende rit naar Boedapest. U heeft na het inchecken bij het hotel tegenover het station, al de hele middag voor de stad.

dag 5 Hele dag in Boedapest.

dag 6 Om 08.00 uur stapt u in de trein richting Servië. De aankomst in Novi Sad is om 15.00 uur.

dag 7 U kunt een flink deel van de dag besteden aan het bezoeken van de bezienswaardigheden van deze stad. Om 15.00 uur reist u verder naar de hoofdstad van Servië, Belgrado, waar u om 16.45 uur aankomt. U overnacht hier in een hotel op ca. 10 minuten lopen van het station.

dag 8 Hele dag in Belgrado.

dag 9 U kunt nog rustog ontbijten voordat u om 10.30 uur aan de terugreis begint. U reist het eerste deel door Servië en Kroatië naar Zagreb, waar u tijd heeft om iets te gaan eten. Om 21.30 uur reist u verder per nachttrein naar München.

dag 10 Om 06.00 uur komt u aan op het dan al levendige Hauptbahnhof, waar u enige tijd heeft voor een ontbijtje. U reist verder per snelle ICE en na nog één overstap bent u rond 14.30 uur weer in Nederland.
 

Over de accommodaties

U overnacht in hotelkamers op loopafstand van het station. Wenen en Boedapest beschikken over een uitstekend OV-net met metro, waarmee het hele centrum eenvoudig te verkennen is. In Novi Sad ligt de accommodatie in het compacte centrum, waar alles te voet bereikbaar is. Belgrado heeft zijn hoofdstation (helaas) verplaatst naar een locatie buiten het centrum. Vanuit het bij het station gelegen hotel kunt u eenvoudig per (zeer goedkope) bus of tram naar het centrum, waarbinnen verder alles te voet bereikbaar is.
Op alle accommodaties beschikt u over een eigen badkamer en is het ontbijt inbegrepen.
 

Prijzen (reiscode EU_WBNB)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u niet met 2 personen op een 2-persoonskamer overnacht. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2019.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 785,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. in Boedapest, Novi Sad of Belgrado € 40,00
extra nacht p.p. in Wenen € 50,00
meerkosten p.p. 2-persoonsslaapcoupé in nachttreinen (totaal voor de gehele reis) € 60,00

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland inclusief zit- en ligplaatsreserveringen (in nachttreinen ligplaatsen in een 4-persoonscoupé); alle hotelovernachtingen, incl. ontbijt; reisinformatie; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, reis- en annuleringsverzekering, toeristenbelasting, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: extra nacht op een van de accommodaties.
BOEK DEZE REIS >