Praag


> 4-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> reisgids Praag inbegrepen

Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. De bijnamen van de Tsjechische hoofdstad spreken boekdelen: 'de magische stad', 'de gouden stad', 'koningsstad' en 'stad met honderd torens'. Hoewel Praag inmiddels is uitgegroeid tot een moderne wereldstad, heeft het nog steeds die kenmerkende, romatische sfeer uit de tijd dat deze bijnamen tot leven kwamen.

Slenterend over de Karelsbrug of door de pittoreske straten van de gezellige wijk Mala Strana waant u zich terug in de tijd. Veel historische gebouwen zijn dan ook goed bewaard gebleven. Praag is opgebouwd in een overvloed an bouwstijlen: van romaans en gotiek tot barok en art nouveau. Auto's worden grotendeels uit de binnenstad geweerd, waardoor het oude karakter extra tot zijn recht komt.

Hoog boven de stad staat de Praagse Burcht, die al eeuwenlang het aangezicht van de stad bepaalt. Bijzonder is ook het Gouden straatje met de prachtig gekleurde huisjes, in een waarvan Kafka nog heeft gewoond. Het 14e-eeuwse stadhuis is beroemd om het reusachtige astronomische uurwerk. Het moderne Wenceslasplein was het decor van vele belangrijke en soms dramatische politieke ontwikkelingen. Eind 1989 was hier het geluid hoorbaar van honderdduizenden sleutelbossen, tijdens de 'fluwelen revolutie' die zou leiden tot de val van het communistische bewind.
 

Hotel

U overnacht in een prettig hotel vlakbij het hoofdstation. Hiervandaan zijn veel plaatsen al eenvoudig te voet bereikbaar, maar Praag heeft ook een goed metro- en tramnetwerk.
 

Heen- en terugreis

U vertrekt rond 08.00 uur per internationale trein en komt, na een overstap in Berlijn, om 19.30 uur aan in Praag.
De terugreis vangt aan om ca. 08.30 uur, waarna u rond 19.00 uur Nederland aankomt.
 

Prijzen (reiscode CZ_PRAH)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis voor 1 persoon wilt boeken; als u gebruik wilt maken van 1-persoonskamers; als u reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2019.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 345,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 55,00

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein met zitplaatsreserveringen, reisgids Praag (1 per boeking), 3 hotelovernachtingen, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: maaltijden, toeristenbelasting.
Uitbreidingen: extra nacht Praag, combinatie met een bezoek aan Dresden en/of Berlijn.
BOEK DEZE REIS >