Dresden en Praag

> 6-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> reisgids Praag en stadsinformatie Dresden inbegrepen

Dresden is in Nederland vrij onbekend als bestemming voor een stedentrip, terwijl deze stad verrassend veel te bieden heeft. In de Altstadt, het herbouwde historische stadscentrum kunt u ronddwalen over de pleintjes en langs prachtige gebouwen, zoals het Singer en de Frauenkirche. Aan de andere kant van de Elbe ligt de Neustadt. Dit is bovenal een hedendaags centrum van kunst en cultuur. De smalle straten en besloten binnenplaatsen zijn bezaaid met galeries, restaurants, bijzondere winkeltjes en trendy bars. De Kunsthofpassage is een echte aanrader, met bijzondere architectuur, rijk versierde huizen, kunst- en handwerkwinkeltjes en knusse restaurants.

Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Slenterend over de Karelsbrug of door de pittoreske straten van de gezellige wijk Mala Strana waant u zich terug in de tijd. Veel historische gebouwen zijn dan ook goed bewaard gebleven. Hoog boven de stad staat de Praagse Burcht, die al eeuwenlang het aangezicht van de stad bepaalt.
 

Hotel

U overnacht in Dresden in een direct tegenover het Hauptbahnhof gelegen hotel. U krijgt een gratis kaartje voor het OV tijdens uw verblijf in de stad.
In Praag zijn de overnachtingen in een prettig hotel vlakbij het hoofdstation. Hiervandaan zijn veel plaatsen al eenvoudig te voet bereikbaar, maar Praag heeft ook een goed metro- en tramnetwerk.
 

Heen- en terugreis

U vertrekt rond 10.00 uur per internationale trein en komt, na overstappen in Hannover en Leipzig, in de loop van de middag aan in Dresden. Het traject van Dresden naar Praag doet u in de ochtend, de reisduur is twee uur en een kwartier.
De terugreis vangt aan om ca. 08.30 uur, na een overstap in Berlijn komt u rond 19.00 uur aan in Nederland.
 

Prijzen (reiscode EU_DRPR)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis voor 1 persoon wilt boeken; als u gebruik wilt maken van 1-persoonskamers; als u reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2019.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 415,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 55,00

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein met zitplaatsreserveringen, reisgids Praag (1 per boeking) en stadsinformatie Dresden, 2 hotelovernachtingen in Dresden en 3 in Praag, gratis openbaar vervoer in Dresden; STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: maaltijden, toeristenbelasting.
Uitbreidingen: extra nacht Praag, combinatie met een bezoek aan Berlijn.
BOEK DEZE REIS >