Berlijn

> 4-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> gratis openbaar vervoer in de stad
> reisgids Berlijn inbegrepen

In geen enkele Europese stad is de afgelopen decenia zoveel veranderd als in Berlijn. Van de Muur staan alleen nog wat restanten overeind, terwijl het regeringscentrum een duizelingwekkende hoeveelheid vernieuwende architectuur laat zien.

Op de Potsdammerplatz geven hoge moderne kantoorgebouwen Berlijn het aanzien van een wereldstad. Een stuk kleinschaliger en op veel plekken erg gezellig is het voormalige Oost-Berlijn. U zult nog een duidelijk verschil merken tussen het uitbundige West-Berlijn met zijn Kurfürstendamm en het hier en daar nog enigszins ´sjofele´ centrumdeel van het voormalige Oost-Berlijn.

Op de scheidslijn is het vermaarde Checkpoint Charlie nog te bekijken. De Brandenburgertor, nu het symbool voor de vrede, werd ooit door de nazi's als strijdsymbool gezien. Een bezoek aan de tot Eastside Gallery gedoopte restanten van de muur mag u niet missen (het ligt overigens vlakbij uw hotel). Hier is 1200 meter authentieke muur te zien met schilderingen van kunstenaars van over de hele wereld. Aan de Spree hebben bewoners relaxte vrijplaatsen met strandjes ingericht. Kortom: het huidige Berlijn is het nieuwe bruisende hart van Duitsland.
 

Hotel

U overnacht in een hotel vlakbij het Ostbahnhof. Hier vandaan kunt u eenvoudig per S-Bahn door Berlijn reizen. Met de gratis OV-kaart kunt u bovendien overstappen op bus, U-Bahn of tram.
 

Heen- en terugreis

U reist heen- en terug per trein. Het vertrek is rond 09.00 uur, de aankomst in Berlijn is ca.15.30 uur. Wilt u heel vroeg vertrekken om 2 uur eerder in Berlijn te zijn, dan kunt u dat bij boeking aangeven.
De terugreis vangt aan om ca. 14.30 uur, waarmee u rond 20.00 uur Nederland inrijdt. Wilt u vroeger of later terugreizen, geeft u het dan bij boeking aan.
 

Prijzen (reiscode DE_BERL)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u reist met kinderen onder 15 jaar. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2019.

per persoon (bij 2 personen op een 2-persoonskamer) € 295,00
1-persoonstoeslag € 125,00
extra nacht p.p. op 2-persoonskamer € 40,00
extra nacht op 1-persoonskamer € 80,00

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein met zitplaatsreserveringen, gratis openbaar vervoer in Berlijn, reisgids Berlijn (1 per boeking), 3 hotelovernachtingen, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: maaltijden, toeristenbelasting.
Uitbreidingen: extra nacht Berlijn, combinatie met een bezoek aan Dresden en/of Praag.
BOEK DEZE REIS >