The South Cotswold Trail

> 10-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte van de reis: middelmatig, afkortingen van de dagafstanden zijn altijd mogelijk per OV of alternatieve route
> startdatum: iedere zondag van april t/m oktober
> reiscode GB_SOUT

Deze reis heeft acht wandeldagen, waarin een groot deel van de Cotswolds wordt aangedaan.

De Cotswolds is de naam van het gebied dat ligt binnen de driehoek Oxford - Birmingham - Bristol. Dit gebied wordt door veel Engelsen gezien als het hart van het land, met goed bewaard gebleven dorpen. De huizen hebben de voor deze streek zo kenmerkende kleur van het 'Cotswold stone', waarmee ze gebouwd zijn.
Het landschap bestaat voor een groot deel uit zacht rollende heuvels.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Ochtends stapt u in Amsterdam of Rotterdam op de Eurostar naar Londen. Op hoge snelheid rijdt deze trein naar en door de Kanaaltunnel en komt omstreeks het middaguur aan. In Londen heeft u ruim de tijd om met de Underground naar het station London Paddington te gaan, waar de trein richting Cheltenham vertrekt. Rond 16.00 uur bent u op uw bestemming.

dag 2 Cheltenham - Winchcombe (14 km, hoogteverschil 300 m). Cheltenham is een deftig kuuroord. De wandeling start dan ook bij een statig badhuis. De route loopt verder langs (niet over!) Cleeve Hill, het hoogste punt van de Cotswolds, Sudeley Castle (uit 1450!) en de typische Cotswoldstad Winchcombe, met een zogenaamde Wolkerk. Dit soort kerken staan er hier meer, ze zijn gebouwd met geld dat verdiend werd met de wolindustrie, waardoor de Cotswolds ooit zeer welvarend was.

dag 3 Winchcombe - Bourton-on-the-Water (22 km, hoogteverschil 475 m). Over de heuvels, door bos en weiland loopt u naar het riviertje Eye om uit te komen in Bourton-on-the-Water. Dit dorpje heeft een aantal sierlijke bruggetjes en prachtige Cottswold-huizen.

dag 4 Bourton-on-the-Water - Northleach (18,5 km, hoogteverschil 200 m). De route loopt door het waterpark van Bourton en over een heuvel via Sherborne naar het oude dorp Northleach. Dit plaatsje is vooral bekend om zijn hele mooie wolkerk. Leuk is ook het museum voor mechanische muziek.

dag 5 Northleach - North Cerney (18 km, hoogteverschil 280 m). De wandeling van vandaag loopt langs het Stowell Park, met zijn prachtige landhuizen. De tuinen van Cerney House kunnen bezichtigd worden.

dag 6 North Cerney - Cirencester (8 km, hoogteverschil 50 m). Een korte wandeling, zodat er een halve rustdag is. Neem ook wat tijd voor het historisch centrum van Cirencester. Als u wilt is ook een bezoek aan Highgrove gardens mogelijk, waar Prins Charles woont. Al schijnt het lastig te zijn, tickets te krijgen ...

dag 7 Cirencester - Oakridge (12,5 km, hoogteverschil 150 m). Vanuit Cirencester wandelt u via Sapperton naar de overblijfselen van het Thames & Severn Canal. Dit was een van de paradepaardjes van 18e-eeuwse techniek. Het levert nog altijd schilderachtige plekjes op.
Na deze etappe wordt je opgepikt om terug naar Cirencester of naar Painswick gebracht te worden. De volgende dag wordt je teruggebracht naar Oakridge om de volgende etappe te lopen.

dag 8 Oakridge - Painswick (12 km, hoogteverschil 200 m). Via Bisley, met fraaie kerk, loopt u door bosgebied  naar Painswick, de 'Koningin van de Cotswolds' genoemd. Het is dan ook een plaatje van een Cotswold-dorp.  Bij de lokale kerk staan 99 in vorm geknipte taxusbomen.

dag 9 Painswick - Cheltenham (22,5 km, hoogteverschil 240 m). Vanuit Painswick loopt u eerst naar Sheepscombe (inderdaad, weer een verwijzing naar het schapenverleden), dat door een dal gestrooid ligt. Via bossen en open terrein gaat het verder naar een heuvel rug, de Cotswold Escarpment, met mooie vergezichten tot aan de bergen van Wales. U daalt daarna af naar Cheltenham, waar u de wandelreis begonnen bent.

dag 10 Na het ontbijt vertrekt u naar Londen. Hier heeft u de hele middag de tijd voordat u per Eurostar terugreist naar Nederland (LET OP: reist u  op zaterdag terug, dan heeft u geen extra tijd in Londen).

Over het wandelen

U wandelt van accommodatie naar accommodatie, de bagage wordt voor u vervoerd. De wandelingen zijn geschikt voor mensen met enige wandelervaring op ongelijk terrein, er moet er in dit heuvelachtige gebied af en toe geklommen en gedaald worden. Op alle dagen is het mogelijk de wandeling in te korten door gebruik te maken van het openbaar vervoer of een alternatieve route te nemen.

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in comfortabele B&B's, de kamers zijn voorzien van eigen douche/WC. Ontbijt is uiteraard inbegrepen.

Prijzen (reiscode GB_SOUT)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis alleen maakt; als u met kinderen onder 12 jaar reist; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2023.

LET OP: deze reis heeft Engelstalige routebeschrijvingen.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 1.490,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
bagagevervoer inbegrepen
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland, incl. zitplaatsreserveringen, alle overnachtingen, ontbijt, bagagevervoer, transfers van/naar Oakridge (dag 7 en 8), reispakket met Engelstalige routebeschrijvingen, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, metrokaartjes Londen, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: verblijf in Oxford en/of Londen.
BOEK DEZE REIS >