Van Cheltenham naar Moreton-in-Marsh, wandeltrektocht


> 6-daagse reis
> incl. heen- en terugreis per trein
> zwaarte van de reis: licht tot middelmatig
> startdatum: iedere zondag of maandag van april t/m oktober
> reiscode GB_LINE

Deze reis heeft vier wandeldagen, waarin sommige van de mooiste dorpen van de Cotswolds worden aangedaan.

De Cotswolds is de naam van het gebied dat ligt binnen de driehoek Oxford - Birmingham - Bristol. Dit gebied wordt door veel Engelsen gezien als het hart van het land, met goed bewaard gebleven dorpen. De huizen hebben de voor deze streek zo kenmerkende kleur van het 'Cotswold stone', waarmee ze gebouwd zijn.
Het landschap bestaat voor een groot deel uit zacht rollende heuvels.
 

De reis van dag tot dag

dag 1 ´s Ochtends stapt u in Amsterdam of Rotterdam op de Eurostar naar Londen*. Op hoge snelheid rijdt deze trein naar en door de Kanaaltunnel en komt omstreeks het middaguur aan. In Londen heeft u ruim de tijd om met de Underground naar het station London Paddington te gaan, waar de trein richting Cheltenham vertrekt. Rond 16.00 uur bent u op uw bestemming.
*Als de Eurostar al vol is, boeken we een reis met een overstap in Brussel.

dag 2 Cheltenham - Winchcombe (12,8 km, hoogteverschil 300 m). Cheltenham is een deftig kuuroord. De wandeling start dan ook bij een statig badhuis. De route loopt verder langs (niet over!) Cleeve Hill, het hoogste punt van de Cotswolds, Sudeley Castle (uit 1450!) en de typische Cotswoldstad Winchcombe, met een zogenaamde Wolkerk. Dit soort kerken staan er hier meer, ze zijn gebouwd met geld dat verdiend werd met de wolindustrie, waardoor de Cotswolds ooit zeer welvarend was.

dag 3 Winchcombe - Broadway (14,4 of 17,7 km, hoogteverschil 230 of 400 m). De dag start met een deel van een pelgrimsroute naar Hailes Abbey. Daarna gaat het over de heuvels naar het Jacobean Stanway House met zijn prachtige poortgebouw. Verderop ligt het idyllische Stanton. U overnacht in een van de bekendste dorpen van de Cotswold, Broadway, met veel schilderachtige huizen.

dag 4 Broadway - Chipping Campden (9,5 km, hoogteverschil 250 m). Een korte wandeling over de heuvels via de Broadway Tower, vanwaar prachtig uitzicht over Chipping Camden. Deze stad is bekend om zijn zilversmeden. Ook hier staat een prachtige wolkerk.

dag 5 Chipping Campden - Moreton-in-Marsh (12,5 km, hoogteverschil 280 m). Vandaag passeert u de fraaie dorpen Broad Campden, Blockley en Batsford (met een arboretum). Na deze dorpen wandelt u door de weilanden door naar Moreton-in-Marsh, nog zo'n fraai Cotswold-dorp.

dag 6 Na het ontbijt reist u per directe trein in ca. 1,5 uur naar Londen. Hier heeft u de hele middag de tijd (bagage in een kluis) voordat u per Eurostar terugreist naar Nederland (LET OP: reist u  op zaterdag terug, dan heeft u geen extra tijd in Londen).
 

Over het wandelen

U wandelt van accommodatie naar accommodatie, de bagage wordt voor u vervoerd. De wandelingen zijn niet zwaar, al moet er in dit heuvelachtige gebied wel een beetje geklommen en gedaald worden. Enige wandelervaring op ongelijk terrein is daarom wenselijk. Op een aantal plekken is het mogelijk de wandeling in te korten door gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Accommodaties en maaltijden

De overnachtingen zijn in comfortabele B&B's, de kamers zijn voorzien van eigen douche/WC. Ontbijt is uiteraard inbegrepen.

Prijzen (reiscode GB_LINE)

In de volgende gevallen is de prijs op aanvraag: als u de reis alleen maakt; als u met kinderen onder 12 jaar reist; als u zelf de heen- en terugreis regelt. De prijzen zijn geldig t/m oktober 2023.

LET OP: deze reis heeft Engelstalige routebeschrijvingen.

per persoon (bij 2 personen op een 2-pers.kamer) € 895,00
1-persoonstoeslag op aanvraag
bagagevervoer inbegrepen
 
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inbegrepen: heen- en terugreis per trein vanaf elk station in Nederland, incl. zitplaatsreserveringen, alle overnachtingen, ontbijt, bagagevervoer, reispakket met Engelstalige routebeschrijvingen, STO-reisgarantie.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, metrokaartjes Londen, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard.
Uitbreidingen: verblijf in Oxford en/of Londen.
BOEK DEZE REIS >